Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tulosta

Arvonlisäverotus

Helmikuu 2003

16 Luku Veroviranomaiset

16.1 Veroviranomaisten välinen tehtävien jako

157 §
Verotuksen yleinen valvonta kuuluu verohallitukselle.
[Läänin]veroviraston tehtävänä on veron määrääminen ja palauttaminen, veron suorittamisen ja maksamisen valvonta sekä veronkanto.
Uudenmaan [läänin]verovirasto ratkaisee oikeuden 122 §:ssä tarkoitettuun palautukseen ja suorittaa muut palautukseen liittyvät tehtävät.

 Verotuksen yleinen valvonta kuuluu verohallitukselle. Kukin verovirasto valvoo virka-alueellaan arvonlisäveron suorittamista ja maksamista sekä suorittaa veron määräämiseen, palauttamiseen, kantoon ja perintään liittyvät tehtävät. Uudenmaan verovirasto suorittaa kuitenkin kaikki AVL 122 §:ssä tarkoitettuun ns. ulkomaalaispalautukseen liittyvät tehtävät (ks. tästä tarkemmin AVL 122 §:n kohdalta).

Tavaroiden maahantuonnin yhteydessä suoritettavasta verotuksesta ja sen valvonnasta vastaa kuitenkin tullilaitos (ks. AVL 160 §).

16.2 Toimivaltainen verovirasto

158 §
Verovelvollista koskevat asiat kuuluvat sen [läänin]veroviraston käsiteltäviin, jonka toimialueella verovelvollisen kotikunta on. Kotikuntana pidetään kuntaa, jossa verovelvolliselle verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) mukaan olisi määrättävä valtionvero. Jos kotikunta muuttuu kalenterivuoden aikana, ja uusi kotikunta sijaitsee toisen [läänin]veroviraston toimialueella, on muuttoa edeltänyt [läänin]verovirasto toimivaltainen kalenterivuoden loppuun.
Jollei verohallintolain 13 §:stä muuta johdu, [läänin]verovirastot voivat sopia verovelvollista koskevasta toimivallastaan 1 momentissa säädetystä poiketen, jos se on maksuvalvonnan toteuttamiseksi tarpeen. Päätökse...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.