Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lue lisää.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ohjeita kirjoittajalle

AsiantuntijakirjoituksetEdilex on Suomen johtava sähköinen lakitietopalvelu, jolla on kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Edilex tavoittaa juridiikan ammattilaiset niin yksityissektorilla, julkishallinnossa kuin yliopistomaailmassakin. Edilex tarjoaa nopean ja vaivattoman julkaisukanavan sekä laajan yleisön juridisille kirjoituksille. Edilexissä kirjoitus saavuttaa lukijansa parhaiten.

Yli 10 000 juridista kirjoitusta sisältävä Edilexin Lakikirjasto sisältää ainutlaatuisen kokoelman juridista tietoa helposti saatavilla.

Kun kirjoitat Edilexiin, on käytössäsi Edita Publishing Oy:n osaaminen lakitiedon kustantamisessa. Edilexin toimittajista suuri osa on koulutukseltaan juristeja. Hoidamme kirjoitusten oikoluvun ja teknisen käsittelyn ammattitaitoisesti ja nopeasti.

Halutessasi järjestämme erillisen referee-menettelyn, jossa ulkopuolinen, Edilex-toimituksen valitsema referee arvioi kirjoituksen ennen sen julkaisua. Refereenä voi toimia artikkelissa käsitellyn oikeudenalan ansioitunut asiantuntija, esimerkiksi professori tai muu yliopistovirassa oleva.

Julkaisemalla kirjoituksesi Edilexissä saat sen julki tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Vaikka suosittelemmekin mahdollisimman tiivistä ilmaisua, eivät Edilexiä koske painettujen julkaisujen sivumäärärajoitukset.

Kirjoitukseen liittyvistä oikeuksista, kirjoituspalkkiosta ja muista yksityiskohdista sovitaan tapauskohtaisesti.

Jos olet kiinnostunut julkaisemaan oikeustieteellisen tai muuten lakitietoon liittyvän kirjoituksesi Edilexissä, ota yhteyttä Edilex-toimitukseen.

Erilaiset kirjoitustyypit

Uudet artikkelit ja oikeustapauskommentit

Edilexissä julkaistavien artikkelien ja oikeustapauskommenttien tulee käsitellä oikeudellista kysymystä ja täyttää tieteellisen kirjoittamisen kriteerit, eli tekstissä käytetään asianmukaisia lähdeviittauksia ja hyvää kieltä. Lisäksi kirjoittajalla tulee olla koulutuksensa tai kokemuksensa puolesta edellytykset kirjoittaa valitsemastaan aiheesta.

Uudet artikkelit ja oikeustapauskommentit on julkaistu vuoden 2007 alusta lähtien Edilex-julkaisusarjassa ja numeroitu vuosittain juoksevasti (esim. Edilex 2009/16).

Artikkelia lyhyemmät ajankohtaiset kirjoitukset

Julkaisemme myös tavallista artikkelia lyhyempiä ajankohtaisia kirjoituksia. Kirjoitus voidaan julkaista joko Lakikirjastossa tai Vierashuonessa, jossa julkaistaan lyhyitä kolumnityyppisiä asiantuntijakirjoituksia.

Aiemmin muualla julkaistut artikkelit ja oikeustapauskommentit

Myös aiemmin muualla julkaistuja kirjoituksia voi tarjota julkaistavaksi Edilexissä. Tällaisille kirjoituksille ei yleensä anneta Edilex-julkaisusarjan numeroa. Käytämme mieluiten alkuperäistä, siististi tehtyä PDF-muotoista taittotiedostoa. Tämä on hyvä tapa saattaa esimerkiksi pienen levikin juhlakirjassa julkaistu artikkeli laajemman yleisön saataville.

Kirjat, väitöskirjat ja lisensiaattityöt

Julkaisemme mielellään Edilexissä myös valmiita, siististi taitettuja PDF-muotoisia teoksia, jotka on mahdollisesti aikaisemmin julkaistu painettuna. Ota yhteyttä Edilex-toimitukseen, niin voimme keskustella julkaisemisen ehdoista.

Jos kyse on kokonaan uudesta teoksesta, voimme tarvittaessa keskustella julkaisusta myös painetussa muodossa Edita Publishing Oy:n lakitiedon kirjasarjoissa.

Opinnäytetyöt

Edilexissä julkaistaan myös oikeustieteellisiä opinnäytetöitä, joiden arvosana on laudatur tai eximia. Olemme sopineet opinnäytevälityksestä yhteistyökumppaniemme kanssa. Palkkioksi opinnäytetyön julkaisusta Edilexissä saat ainejärjestön kanssa tehdyn sopimuksen mukaan joko Edilex-käyttöoikeudet tai Editan kirjallisuutta. Jos haluat opinnäytetyösi Edilexissä julkaistavaksi, ota yhteyttä johonkin seuraavista:

Julkaisusta sopiminen ja tekstin lähettäminen

Kirjoitukset laaditaan käyttäen jotain yleistä tekstinkäsittelyohjelmaa tai tiedostomuotoa. Voit kysellä julkaisusta jo ennen kuin alat kirjoittaa, tai voit ottaa yhteyttä valmiin tekstin kanssa. Tiedostot lähetetään Edilex-toimitukselle sähköpostin liitteenä. Kun kirjoituksesi ja aiheesi on todettu Edilexiin sopivaksi, toimituksemme huolehtii oikoluvusta ja taittamisesta. Kirjoittajalla on mahdollisuus tarkistaa oikoluettu ja taitettu vedos ennen julkaisua.

Yleisiä kirjoittamisohjeita

Noudata kirjoituksen laatimisessa normaaleja oikeustieteellisen kirjoittamisen käytäntöjä. Ehdottomia sääntöjä merkintätavoista ei ole. Tärkeintä on, että käytät valittuja merkintätapoja johdonmukaisesti läpi koko kirjoituksen.

Käytä leipätekstissä vain yhtä kirjasinlajia ja pistekokoa. Sanojen korostuksena käytä kursivointia. Älä käytä alleviivauksia, lihavointia tai harvennusta, paitsi jos niitä käytetään suoraan lainattavassa (sitaatti) lähteessä. Numeroi otsikot, kuviot ja taulukot juoksevasti.

Merkitse lähdeviitteet alaviitteinä ja numeroi ne juoksevasti. Merkitse lähdeviitteen numero yläindeksinä virkkeen pisteen perään. Jos viittaat yksittäiseen sanaan tai virkkeen osaan, laita lähdeviitteen numero kyseisen sanan tai virkkeen osan perään.

Aloita alaviite  isolla kirjaimella ja päätä se pisteeseen. Merkitse lähdeviitteen juokseva numero yläindeksinä ennen alaviitteen tekstiä.

19 Ojala 2008, s. 75–77.

Kun käytät lähdettä ensimmäisen kerran ilmoita kirjoittajan ja kirjoituksen nimi, kustantaja, kustantajan kotipaikka tai painopaikka ja painovuosi. Tarvittaessa myös painostiedot. Jos lähteitä on paljon voit vaihtoehtoisesti käyttää erillistä lähdeluetteloa. Merkinnän yhteydessä voit ilmoittaa lähdeviitteissä käytetyn lyhennemuodon.

Ojala, Marjo: EU-kilpailuoikeus. 2. uudistettu painos. Edita Publishing Oy. Helsinki 2008. (Ojala 2008)

Ilmoita artikkelista julkaisu, jossa artikkeli on alun perin julkaistu sekä artikkelin sivunumerot.

Edilex-julkaisusarjan artikkelien osalta ilmoita sarjanumero ja osoite. Viittaamiseen tarvittavat tiedot on yleensä merkitty kirjoituksen kansilehdelle.

Jokaisella Edilexissä julkaistulla kirjoituksella on yksilöllinen, pysyvä osoite, joka on muotoa http://www.edilex.fi/lakikirjasto/numero. Tällainen osoite vie kirjoituksen viitekortille, joka on kaikkien vapaasti saatavilla eikä edellytä Edilexin käyttöoikeutta. Suosittelemme viittaamaan Edilexissä julkaistuun kirjoitukseen tällä osoitteella.

Villa, Seppo: Onko yhdenvertainen kohtelu aina tasavertaista? Lakimies 4/2008, s. 563–581. Saatavilla osoitteesta http://www.edilex.fi/lakikirjasto/5271. (Villa 2008)

Keinänen, Anssi: Kasautuvatko rikosuhrikokemukset? Edilex 2007/33. Saatavilla osoitteesta http://www.edilex.fi/artikkelit/4916. (Keinänen 2007)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.