Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tulosta

Arvonlisäverotus

Helmikuu 2003

15 Luku Veron palauttaminen eräille ulkomaisille elinkeinonharjoittajille

Ulkomaalaisella elinkeinonharjoittajalla, joka ei ole harjoittamastaan myynnistä verovelvollinen ja jolla ei ole Suomessa kiinteää toimipaikkaa, on AVL 122 § ja 122 a §:n perusteella oikeus saada palautuksena hankintaan sisältyvä Suomen arvonlisävero. Tämän ns. ulkomaalaispalautuksen hakemisesta ja muista palautusmenettelyyn liittyvistä asioista säädetään arvonlisäverolain 15 luvussa.

15.1 Palautusajanjakso

150 §
Edellä 122 ja 122 a §:ssä tarkoitettua palautusta on haettava kirjallisesti Uudenmaan verovirastolta.
Palautushakemuksen tulee koskea ajanjaksoa, joka on vähintään kolmen peräkkäisen samaan kalenterivuoteen kuuluvan kalenterikuukauden ja enintään kalenterivuoden mittainen. Hakemus voidaan kuitenkin tehdä kolmea kuukautta lyhyemmältä ajanjaksolta, jos hakemus koskee kalenterivuoden loppuosaa.
Edellä 2 momentissa tarkoitettu hakemus voi koskea myös sellaisia hankintoihin sisältyneitä veroja, joiden palautukseen oikeus on syntynyt aikaisemmin saman kalenterivuoden aikana, mutta joita ei ole sisällytetty aikaisempiin hakemuksiin.
Hakemus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa sen kalenterivuoden päättymisestä, johon kuuluvaa ajanjaksoa hakemus koskee.

Arvonlisäverolain 122 § ja 122 a §:ssä tarkoitettua ns.  ulkomaalaispalautusta haetaan kirjallisesti Uudenmaan verovirastolta. Palautusta ei voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella vaan palautusta on haettava erityisellä hakemuslomakkeella (ks. AVL 151 §).

 Hallituksen esityksen (HE 88/1993) mukaan tarkoituksena on, että ulkomaalaispalautusta koskeva hakemus tehdään koko kalenterivuodelta kerralla. Hakemus voidaan ku...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.