Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tietoa Edilexin uutisista

Suomen laajin reaaliaikainen juridinen uutispalvelu
– uutiset juristitoimittajien toimittamana joka arkipäivä

Edilexin uutiset on Suomen laajin ja monipuolisin juridinen uutispalvelu, joka tuottaa uutiset kokeneiden juristitoimittajien toimittamana reaaliajassa joka arkipäivä.

Palvelun avulla pysyt tasalla lainsäädännön, lainvalmistelun, oikeus- ja viranomaiskäytännön muutoksista sekä juridiikan alan tapahtumista. Uutispalvelussa julkaistaan vuosittain noin 4000 uutista.

Lakikanava tuo sähköpostiisi päivittäin juridiikan uutiset ja uutiskommentit sekä seuraa juridista tietoa haluamiltasi aihealueilta ja aineistoista. Seurannan personointi on mahdollista kaikissa aineistoissa - uutiset, säädökset, oikeuskäytäntö, esityöt, virallistieto, oikeudelliset artikkelit ja lehdet. Voit myös valita sinua kiinnostavat aihealueet, joita haluat seurata.

Uutisten sisältö

Uutistoimittajat seuraavat säännöllisesti Suomen ja Euroopan unionin lainsäädäntöä, lainvalmistelua, oikeus- ja viranomaiskäytäntöä, oikeustieteellisiä julkaisuja sekä muita oikeudellisia tietolähteitä ja alan kehitystä. Lainvalmistelun osalta he seuraavat aktiivisesti työryhmämietintöjä sekä hallituksen ja Euroopan komission esityksiä.

Uutistoimitus käy päivittäin läpi kaikkien hovioikeuksien julkipanolistat ja uutisoi hovioikeuksien verkossa julkaisemattomista tapauksista yleensä päivittäin. Totuttuun tapaan seurannassa ovat laajasti kaikkien kotimaisten tuomioistuinten oikeustapaukset myös julkaisemattomien tapausten osalta sekä viranomaiskäytäntö.

Uutisissa julkaistaan säännöllisesti
- professori (emeritus) Seppo Penttilän, OTT, dosentti Matti Urpilaisen, professori Pekka Nykäsen ja KTT, OTM Martti Niemisen toimittamia oikeustapauskommentteja erityisesti KHO:n ja KVL:n verotusta käsittelevistä oikeustapauksista sekä
- professori Veikko Vahteran, yliopistonlehtori, KTT Janne Ruohosen, KTM, yritysjuridiikan väitöskirjatutkijan Lassi Salmisen ja yliopisto-opettaja Enni Ala-Mikkulan toimittamia oikeustapauskommentteja yhtiöoikeudellisista oikeustapauksista sekä artikkeleita yhtiöoikeuden ajankohtaisista teemoista.

Uutiset keskittyvät Suomen ja Euroopan unionin asioihin, mutta myös kansainvälisiä asioita käsitellään. Säännönmukaisesti seurataan esimerkiksi Euroopan unionin tuomioistuinten ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuja.

Uutisissa käytetään laajasti linkkejä alkuperäisiin asiakirjoihin ja säädöksiin. Uutisen loppuun liitetään usein tausta-aineistoa, kuten Lakikirjaston artikkeleita sekä viittauksia aiempiin uutisiin ja kirjoituksiin muualla internetissä.

Uutisarkisto

Uutisten vuosihakemisto on käytettävissäsi hyvin hakuominaisuuksin. Tarkennettu haku toimii myös uutisissa.

Edilexin Vierashuone – lyhyitä asiantuntijakirjoituksia ajankohtaisista aiheista

Edilexin Vierashuone tarjoaa asiantuntijoille tilaisuuden julkaista lyhyitä kolumnityyppisiä asiantuntijakirjoituksia tärkeiksi ja ajankohtaisiksi kokemistaan teemoista, joihin liittyy juridinen näkökulma. Kirjoitukset julkaistaan nopeasti sen jälkeen, kun ne on lähetetty toimitukselle. Mikäli kirjoittajalla on asiaan liittyviä sidonnaisuuksia, oma rooli tulee ilmoittaa selvästi. Lukijoiden on hyvä olla tietoisia siitä, etteivät Vierashuone-kirjoitukset välttämättä vastaa Edilex-toimituksen kantaa asiaan. Vierashuone-kirjoituksista ei makseta julkaisupalkkiota. Lue uudet Vierashuone-kirjoitukset.

Vierashuonekirjoitukset julkaistaan avoimina, jolloin niitä on helppo somettaa ja jakaa eteenpäin lähteen edilex.fi mainiten.

Onko sinulla mielessäsi juridiikan aihe, mistä haluaisit kirjoittaa? Ota yhteyttä Edilexin toimitukseen, toimitus.edilex@edita.fi.

Uutistoimittajat

Kaikki Edilexin uutistoimittajat ovat juridisen koulutuksen saaneita ammattilaisia. Toimittajat erikoistuvat tiettyihin oikeudenaloihin ja seuraavat niihin liittyviä lähteitä päivittäin. Uutistoimituksen päällikkönä toimii OTK Jukka Savolainen.

RSS-syöte

Uutisista ja Edilexin muista aineistoista on saatavissa RSS-syöte. Uutisten RSS-syötteen osoite on http://www.edilex.fi/rss/uutiset/, joka sisältää uutispalvelun 20 uusinta otsikkoa.

Uutiskuvat

Vuodesta 2010 alkaen uutisissa käytettävät kuvat on hankittu kuvatoimisto Shutterstockista (http://www.shutterstock.com/). Uutiskuvina käytetään myös muita lähteitä, kuten toimittajien itsensä ottamia kuvia. Uutiskuvat ovat siten tekijänoikeussuojattuja.

Uutisten hyödyntäminen muissa tiedotusvälineissä

Mikäli haluat julkaista Edilexin uutisia Edilexin ulkopuolella tekijänoikeuslainsäädännön sallimaa laajemmin, ota yhteyttä Edilexin toimitukseen.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.