Tietoa Edilexin uutisista

Suomen laajin ja ainoa reaaliaikainen juridinen uutispalvelu
– uutiset juristitoimittajien toimittamana joka arkipäivä

Edilexin uutiset on Suomen laajin ja monipuolisin juridinen uutispalvelu, joka tuottaa uutiset kokeneiden juristitoimittajien toimittamana reaaliajassa joka arkipäivä.

Palvelun avulla pysyt tasalla lainsäädännön, lainvalmistelun, oikeus- ja viranomaiskäytännön muutoksista sekä juridiikan alan tapahtumista. Uutispalvelussa julkaistaan vuosittain noin 3000 uutista.

Lakikanava tuo sähköpostiisi päivittäin juridiikan uutiset ja uutiskommentit sekä seuraa juridista tietoa haluamiltasi aihealueilta ja aineistoista. Seurannan personointi on mahdollista kaikissa aineistoissa - uutiset, säädökset, oikeuskäytäntö, esityöt, virallistieto, oikeudelliset artikkelit ja lehdet. Voit myös valita sinua kiinnostavat aihealueet, joita haluat seurata.

Uutisten sisältö

Uutistoimittajat seuraavat säännöllisesti Suomen ja Euroopan unionin lainsäädäntöä, lainvalmistelua, oikeus- ja viranomaiskäytäntöä, oikeustieteellisiä julkaisuja sekä muita oikeudellisia tietolähteitä ja alan kehitystä. Lainvalmistelun osalta he seuraavat aktiivisesti työryhmämietintöjä sekä hallituksen ja Euroopan komission esityksiä.

Uutistoimitus käy päivittäin läpi myös kaikkien hovioikeuksien julkipanolistat ja uutisoi hovioikeuksien verkossa julkaisemattomia tapauksia yleensä päivittäin, ainoana Suomessa. Totuttuun tapaan seurannassa ovat edelleen laajasti myös kaikkien kotimaisten tuomioistuinten oikeustapaukset sekä viranomaiskäytäntö.

Uutisissa julkaistaan säännöllisesti
- professori Seppo Penttilän, OTT Matti Urpilaisen, OTM Martti Niemisen ja KTT, HM Pekka Nykäsen toimittamia oikeustapauskommentteja erityisesti KHO:n ja KVL:n verotusta käsittelevistä oikeustapauksista sekä
- professori Veikko Vahteran ja  yliopistonlehtori, KTT Janne Ruohosen toimittamia oikeustapauskommentteja yhtiöoikeudellisista oikeustapauksista sekä artikkeleita yhtiöoikeuden ajankohtaisista teemoista.

Uutiset keskittyvät Suomen ja Euroopan unionin asioihin, mutta myös kansainvälisiä asioita käsitellään. Säännönmukaisesti seurataan esimerkiksi Euroopan unionin tuomioistuinten, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ja Ruotsin korkeimman oikeuden ratkaisuja.

Uutisissa käytetään laajasti linkkejä alkuperäisiin asiakirjoihin ja säädöksiin. Uutisen loppuun liitetään usein tausta-aineistoa, kuten Lakikirjaston artikkeleita sekä viittauksia aiempiin uutisiin ja kirjoituksiin muualla internetissä.

Uutisarkisto

Käytettävissäsi ovat laajat uutisarkistot hyvin hakuominaisuuksin. Tarkennettu haku toimii myös uutisissa.

Edilexin Vierashuone-blogi – Ajankohtaiset aiheet pintaa syvemmältä

Edilexin Vierashuone-blogi tarjoaa asiantuntijoille tilaisuuden julkaista lyhyitä kolumnityyppisiä kirjoituksia tärkeiksi ja ajankohtaisiksi kokemistaan teemoista, joihin liittyy juridinen näkökulma. Kirjoitukset julkaistaan nopeasti sen jälkeen, kun ne on lähetetty toimitukselle. Kirjoitukset voivat sisältää voimakkaitakin kannanottoja, mutta niiden pitää olla juridisesti kestävällä tavalla perusteltuja. Lukijoiden on hyvä olla tietoisia siitä, etteivät blogikirjoitukset välttämättä vastaa Edilex-toimituksen kantaa asiaan. Vierashuone-kirjoituksista ei makseta julkaisupalkkiota. Lue uudet blogikirjoitukset.

Onko sinulla mielessäsi juridiikan aihe, mistä haluaisit kirjoittaa? Ota yhteyttä Edilexin toimitukseen, toimitus.edilex@edita.fi.

Uutistoimittajat

Kaikki Edilexin uutistoimittajat ovat juridisen koulutuksen saaneita ammattilaisia. Toimittajat erikoistuvat tiettyihin oikeudenaloihin ja seuraavat niihin liittyviä lähteitä päivittäin. Uutistoimituksen toimituspäällikkönä toimii OTK Jukka Savolainen.

RSS-syöte

Uutisista ja Edilexin muista aineistoista on saatavissa RSS-syöte. Uutisten RSS-syötteen osoite on http://www.edilex.fi/rss/uutiset/, joka sisältää uutispalvelun 20 uusinta otsikkoa.

Uutiskuvat

Vuodesta 2010 alkaen uutisissa käytettävät kuvat on hankittu kuvatoimisto Shutterstockista (http://www.shutterstock.com/). Uutiskuvina käytetään myös muita lähteitä, kuten toimittajien itsensä ottamia kuvia. Uutiskuvat ovat siten tekijänoikeussuojattuja.

Uutisten hyödyntäminen muissa tiedotusvälineissä

Mikäli haluat julkaista Edilexin uutisia Edilexin ulkopuolella tekijänoikeuslainsäädännön sallimaa laajemmin, ota yhteyttä Edilexin toimitukseen.