Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lue lisää.
Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 15.8.2018. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ilkka Saraviita -tietokanta

Aineisto päivitetty 16.1.2018.

Ilkka Saraviita –tietokanta sisältää yli 2000 pykäläkohtaista linkitystä eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausuntoihin ja mietintöihin. Viittauksia on koottu perustuslain voimaantulosta vuodesta 2000 eteenpäin. Perusoikeuksia koskevien pykälien yhteydessä on linkityksiä myös aiemmin voimassa olleen hallitusmuodon pykäliin. Edilex-toimitus päivittää tietokantaa kaksi kertaa vuodessa. Aineisto perustuu Lapin yliopiston julkisoikeuden professori emeritus Ilkka Saraviidan kokoamaan Perustuslakivaliokunnan lausuntotietokantaan.

Tilastotietoa tietokannan linkeistä
Tilastotietoa tietokannan linkeistä - useimmin viitatut pykälät

Perustuslakivaliokunta-tietokantaPerustuslain pykälän nimikkeen oikealla puolella on kuvakelinkki alasvetovalikolle, jolle on listattu kyseiseen pykälään liittyvät perustuslakivaliokunnan lausunnot ja mietinnöt. Lausunnot on linkitetty eduskunnan verkkosivuille ja mietinnöt Edilexiin.

Lausunnot ja mietinnöt pykälittäin

Korostettuna ovat ne perustuslain pykälät, joihin liittyy perustuslakivaliokunnan mietintöjä tai lausuntoja.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.