Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yksityisoikeuden alaa koskeva yleissopimus kansainvälisestä lapsikaappauksesta

Asetus kansainvälisestä lapsikaappauksesta tehdyn yksityisoikeuden alaa koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta 15.7.1994/644 (SopS 57/1994)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Haagissa 25 päivänä lokakuuta 1980 kansainvälisestä lapsikaappauksesta tehty yksityisoikeuden alaa koskeva yleissopimus, jonka tasavallan presidentti on hyväksynyt 16 päivänä toukokuuta 1994 ja jota koskeva hyväksymiskirja on talletettu Alankomaiden ulkoasiainministeriön huostaan 25 päivänä toukokuuta 1994, tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 1994 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Suomi on tehnyt yleissopimukseen seuraavat varaumat:

1. Suomi varaa yleissopimuksen 42 artiklan ja 24 artiklan 2 kappaleen mukaisesti oikeuden hyväksyä sen keskusviranomaiselle lähetetyt hakemukset, tiedonannot tai muut asiakirjat ainoastaan englannin kielellä.

2. Suomi selittää yleissopimuksen 42 artiklan ja 26 artiklan 3 kappaleen mukaisesti, että se ei ole velvollinen vastaamaan niistä 26 artiklan 2 kappaleessa mainituista kustannuksista, jotka aiheutuvat oikeusavustajan tai oikeudellisen neuvonnan käyttämisestä tai oikeudenkäynnistä tuomioistuimessa siltä osin kuin tällaisia kustannuksia ei voida suorittaa Suomen maksutonta oikeudenkäyntiä ja oikeusapua koskevan järjestelmän mukaisesti.

3 §

Yleissopimuksen 6 artiklan 1 kappaleessa tarkoitettu keskusviranomainen on Suomessa oikeusministeriö.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 1994.

Yksityisoikeuden alaa koskeva yleissopimus kansainvälisestä lapsikaappauksesta

Tämän yleissopimuksen allekirjoittajavaltiot, jotka

ovat lujasti vakuuttuneita siitä, et...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.