Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

20.7.2020 13.32 Löi uhria useita kertoja nyrkillä ja ainakin kerran oluttölkillä päähän, leikkasi saksilla palan tämän leuasta ja teki puukolla viiltohaavan tämän korvanlehden juureen - syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn

Asiassa oli HO:ssa kysymys pahoinpitelyn törkeysarvioinnista eli siitä, oliko teräaseita, puukkoa ja saksia, käytetty teossa RL 21 luvun 6 §:n 1 momentin 3 kohdan edellyttämällä tavalla ja oliko rikos myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Asiassa mainituilla ja KO:n tuomiosta ilmenevillä perusteilla HO katsoi, että teon moitittavuutta korostavat seikat olivat lieventäviä seikkoja selvästi merkityksellisempiä. Vastaaja oli siten menettelyllään syyllistynyt KO:n hänelle syyksilukemaan törkeään pahoinpitelyyn. (Vailla lainvoimaa 20.7.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.