Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

22.10.2019 13.00 (päivitetty 4.11.2019 9.39) Väitös: Legislative Action against Tax Arbitrage with Hybrid Financial Instruments : A Multidisciplinary Study of Selected Approaches and a Proposal of Guidelines for Developed and Developing Countries

Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa tarkastettavassa väitöskirjassa (artikkeli) tutkitaan sääntöjä, joilla pyritään ehkäisemään rahoitusvälineillä tehtävää veroarbitraasia. Erilaisilla rahoitusvälineillä, kuten tietyillä hybridirahoitusinstrumenteilla, voidaan luoda tilanne, jossa rahoitusvälineen perusteella suoritettava maksu on vähennyskelpoinen maksajalle ilman, että vastaava tulo sisällytetään maksun saajan veropohjaan. Tällaisessa veroarbitraasissa hyödynnetään eri maiden verojärjestelmien eroavuuksia. Sen haitallisuuteen on herätty erityisesti finanssikriisin jälkeen, ja sen ehkäiseminen on myös merkittävä osa OECD:n, EU:n ja YK:n niin sanottuja BEPS-projekteja (Base Erosion and Profit Shifting), joiden tavoitteena on estää valtioiden veropohjan rapautumista ja voitonsiirtoa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.