Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Verotus, Julkisoikeus

15.11.2016 9.37 (päivitetty 22.11.2016 4.55) KHO: Eläketulon lisävero ei ollut ristiriidassa EU-oikeuden eikä perustuslain kanssa

KHO: Eläketulon lisävero ei ollut ristiriidassa EU-oikeuden eikä perustuslain kanssa

HAO oli hylännyt valittajan valituksen Verohallinnon 11.3.2013 tekemästä päätöksestä, jolla valittajan oikaisuvaatimus oli jätetty tutkimatta eläketulon lisäveron Suomen perustuslain vastaisuutta koskevilta osin ja hylännyt vaatimuksen eläketulon lisäveron poistamisesta. KHO katsoi, ettei eläketulon lisäveroa koskevan TVL 124 §:n 1 ja 4 momentin soveltaminen käsillä olevassa asiassa ollut PL 106 §:ssä tarkoitetulla tavalla ilmeisessä ristiriidassa PL:n ja erityisesti sen 6 §:n 2 momenttiin sisältyvän ikään perustuvan syrjinnän kiellon kanssa. EU-oikeuden mukainen yhdenvertaisuussääntely ei tullut asiassa ylipäätään sovellettavaksi. Näin ollen eläketulon lisäveroa koskevia TVL:n säännöksiä ei ollut jätettävä soveltamatta käsillä olevassa asiassa. HAO:n päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ollut perusteita.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.