Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

9.7.2015 13.00 KHO palautti Tornion Röyttän kalkkitehtaan ympäristölupa-asian aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi

KHO palautti Tornion Röyttän kalkkitehtaan ympäristölupa-asian aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi

Yhtiön oikeusturvan ja lupapäätöksen valvonnan kannalta on välttämätöntä, että noudatettavat päästöraja-arvot määritetään yksiselitteisesti. Hallinto-oikeuden poistettua aluehallintoviraston päätöksestä muun ohella päästöraja-arvoja koskevan lupamääräyksen 1 asia oli jäänyt epäselvään tilaan. Tämä johtui siitä, ettei uudessakaan jätteenpolttoasetuksessa ole kalkinpolton, toisin kuin sementtiuunien osalta, otettu huomioon kalkinpolton prosessipäästöjä, ja että jätteenpolttoa koskevissa asetuksissa noudatettavaksi määrätyn sekoitussäännön soveltaminen eri polttoaineita käyttävään kalkin polttolaitokseen on osoittautunut ongelmalliseksi. Jätteen polttamista koskevien valtioneuvoston asetusten mukaan raja-arvoja ei kuitenkaan voida määrittää sillä yhtiön esittämällä tavalla, että raja-arvot laskettaisiin sellaisen teoreettisen tilanteen perusteella, jossa raskasta polttoöljyä ja kierrätysöljyä poltettaisiin suhteessa 60/40. Aluehallintoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset kumottiin ja asia palautettiin Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.