RSS-Palvelut

Edilex tarjoaa käyttäjilleen tiedon useiden aineistojen päivityksistä RSS-syötteinä.

Edilexin eri aineistoihin lisätään viikoittain lukuisia uusia dokumentteja. RSS-syötteiden avulla pystyt helposti seuraamaan työsi kannalta keskeisiä aineistoja, kuten uutisia, artikkeleita, lainsäädäntöä tai oikeuskäytäntöä. RSS-syöte sisältää uusien dokumenttien otsikot sekä linkit Edilexiin kyseisiin dokumentteihin.

Edilexissä julkaistavat RSS-syötteet

Kuinka pääsen alkuun?

RSS-syötteitä voi lukea omalle tietokoneelle asennettavalla RSS-lukijalla. Ohjelmia löytyy maksutta internetistä, esimerkiksi FeedReader. Myös monissa sähköpostiohjelmissa ja nettiselainten uusimmissa versioissa on jo tämä ominaisuus. Nettiselaimessa voi myös olla RSS-lisäosa, jolloin erillistä RSS-lukijaa ei tarvita. Kysy työpaikkasi IT-palveluista lisää.

RSS-lukija on ohjelma, joka seuraa käyttäjän puolesta verkkopalvelun päivityksiä:

  • RSS‐lukija käy säännöllisesti tarkistamassa RSS‐syötteen, joka kertoo onko verkkopalveluun ilmestynyt uutta sisältöä.
  • Jos uutta sisältöä on, ohjelma ilmoittaa siitä käyttäjälle ja antaa linkin kyseiseen sisältöön.
  • Saatuaan ilmoituksen käyttäjä voi halutessaan klikata linkkiä ja lukea uuden sisällön kokonaisuudessaan.

Voit esimerkiksi helposti seurata Edilexin Lakikirjaston uusia artikkeleita ja muita kirjoituksia hyödyntämällä nettiselainten rss-syötetoimintoa tai asentamalla tietokoneellesi RSS-lukijan ja tilaamalla Edilex Lakikirjasto -nimisen RSS-syötteen (http://www.edilex.fi/rss/lakikirjasto/). RSS-lukija käy automaattisesti säännöllisin väliajoin tarkistamassa Edilexistä, onko uusia kirjoituksia ilmestynyt. Jos on, ilmoittaa lukija siitä samalla tavoin kuin uusista sähköpostiviesteistä.

Voinko hyödyntää Edilexin RSS-syötteitä muilla sivustoilla?

RSS-syötteet mahdollistavat esimerkiksi Edilexin uusimpien uutisotsikoiden näyttämisen yrityksen intranetissä, jos yrityksellä on Edilexin organisaatiolisenssi. Jos haluat hyödyntää Edilexin RSS-palveluita intranetissä tai muilla sivustoilla, ota ensin yhteyttä Edilexin toimitukseen.