Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Konvention om territorialhav och tilläggszon

Lag om godkännande av vissa bestämmelser i de år 1958 ingågna konventionerna om havsområden 5.2.1965/150 (FördrS 6/1965)

I enlighet med Riksdagens beslut stadgas:

Bestämmelserna i de i Genève den 29 april 1958 ingångna konventionerna om territorialhav och tilläggszon, om det öppna havet, om fisket samt bevarandet av de levande naturtillgångarna i det öppna havet samt om kontinentalsockeln skola, såvitt de hänföra sig till lagstiftningens område, vara i kraft såsom därom är överenskommet.

Närmare föreskrifter om verkställigheten och tillämpningen av denna lag utfärdas vid behov genom förordning.

Förordning om bringande i kraft av år 1958 ingångna konventioner om havsområden 5.3.1965/151 (FördrS 7/1965)

Sedan vissa bestämmelser i de i Genève den 29 april 1958 ingångna konventionerna om territorialhav och tilläggszon, om det öppna havet samt om kontinentalsockeln godkänts genom en den 5 februari 1965 given lag (150/65), republikens president ratificerat konventionerna samt till dessa anslutna fakultativa signaturprotokoll rörande obligatoriskt biläggande av tvister och ratifikationsinstrumenten den 16 februari 1965 deponerats hos Förenta Nationernas generalsekreterare, stadgas på föredragning av ministgern för utrikesärendena, att sagda konventioner och protokoll skola för Finlands del vara i kraft såsom om dem överenskommits.

Konvention om territorialhav och tilläggszon

De stater, som äro parter i denna konvention, ha överenskommit om följande:

Del I

Territorialhav

Avdelning I

Allmänt

Artikel 1

1. Stats suveränitet sträcker sig utanför dess landområde och inre territorialvatten till den del av havet, som benämnes territorialhavet och gränsar till dess kust.

2. Den...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.