Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 241/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus Verohallinnon virkamiehiltä vaadittavasta kielitaidosta 10.12.2009/1052

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiovarainministeriön esittelystä, säädetään julkisyhteisöjen henkilöstön kielitaidosta 6 päivänä kesäkuuta 2003 annetun lain (424/2003) 6 §:n 4 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee Verohallinnon virkamieheltä vaadittavaa suomen ja ruotsin kielten taitoa, jos viran kelpoisuusvaatimuksena ei ole korkeakoulututkinto.

Ahvenanmaan maakunnassa Verohallinnon palveluksessa olevien virkamiesten kielitaitovaatimuksista säädetään Ahvenanmaan maakunnassa valtion palveluksessa olevilta vaadittavasta kielitaidosta annetussa valtioneuvoston asetuksessa (1218/2007).

2 §

Kielitaitoa koskevat kelpoisuusvaatimukset

Verohallinnon virkamieheltä vaaditaan suomen tai ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Jos Verohallinnosta annetun lain (237/2008) 4 §:ssä tarkoitetun Verohallinnon yksikön tai toimintayksikön tehtävät säädetään tai määrätään alueellisiksi ja alue on yksikielinen taikka, jos yksikkö, toimintayksikkö tai näiden osasto perustetaan yksikieliseksi, virkamieheltä vaaditaan kyseisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

3 §

Suomen tai ruotsin kieltä edellyttävien virkatehtävien jakaminen

Verohallinnon virkoja täytettäessä on huolehdittava siitä, että suomen tai ruotsin kieltä edellyttävät virkatehtävät voidaan yksikössä jakaa kyseistä kieltä taitavien virkamiesten suoritettaviksi.

4 §

Voimaantulo ja siirtymäsäännös

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2010.

Henkilö, joka on ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.