Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om de språkkunskaper som krävs av tjänstemän vid Skatteförvaltningen 10.12.2009/1052

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från finansministeriet, föreskrivs med stöd av 6 § 4 mom. i lagen av den 6 juni 2003 om de språkkunskaper som krävs av offentligt anställda (424/2003):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller de kunskaper i finska och svenska som krävs av tjänstemän vid Skatteförvaltningen när behörighetsvillkoren för deras tjänster inte innefattar högskoleexamen.

Bestämmelser om kraven på språkkunskaper för tjänstemän som arbetar vid Skatteförvaltningen i landskapet Åland finns i statsrådets förordning om de språkkunskaper som krävs av statsanställda i landskapet Åland (1218/2007).

2 §

Behörighetsvillkor som gäller språkkunskaper

Av tjänstemän vid Skatteförvaltningen krävs goda muntliga och skriftliga kunskaper i finska eller svenska.

Om det föreskrivs eller bestäms att uppgifterna inom en enhet eller verksamhetsenhet vid Skatteförvaltningen som avses i 4 § lagen om Skatteförvaltningen (237/2008) är regionala och regionen är enspråkig, eller om en enspråkig enhet, verksamhetsenhet eller avdelning i en sådan inrättas, krävs det att tjänstemännen har goda muntliga och skriftliga kunskaper i språket i fråga.

3 §

Fördelning av tjänsteåligganden som förutsätter användning av finska eller svenska

Vid tillsättningen av tjänster vid Skatteförvaltningen ska det beaktas att de tjänsteåligganden som förutsätter användning av finska eller svenska vid en enhet ska kunna fördelas på tjänstemän som behärskar språket i fråga.

4 §

Ikraftträdande och övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2010.

En person som är anställd vid Skatteförvaltn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.