Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus Ahvenanmaan maakunnassa valtion palveluksessa olevilta vaadittavasta kielitaidosta 13.12.2007/1218

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään 16 päivänä elokuuta 1991 annetun Ahvenanmaan itsehallintolain (1144/1991) 42 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 68/2004, ja Ahvenanmaan maakunnan hallituksen suostumuksella:

1 §

Yleinen kielitaitoa koskeva vaatimus

Ahvenanmaan maakunnassa valtion palveluksessa olevalla on oltava Ahvenanmaan itsehallintolaissa (1144/1991) edellytetty ja työtehtävissä tarvittava kielitaito, ottamalla huomioon, että maakunta on yksikielisesti ruotsinkielinen ja että valtion ja maakunnan viranomaisten sekä kunnallishallinnon virkakieli on ruotsi.

Valtion viranomaisen, jolla on toimintayksikkö Ahvenanmaan maakunnassa, on koulutusta järjestämällä tai muilla henkilöstöpoliittisilla toimenpiteillä huolehdittava siitä, että sen Ahvenanmaalla toimivalla henkilöstöllä on riittävä kielitaito.

2 §

Kielitaitoa koskevista vaatimuksista ilmoittaminen

Ilmoituksessa, joka koskee haettavana tai avoimena olevaa virkaa tai muuta palvelussuhdetta, on mainittava mahdollisista laissa tai asetuksessa säädetyistä kielitaitoa koskevista kelpoisuusvaatimuksista.

Ilmoituksessa on lisäksi mainittava työtehtävissä tarvittavasta taikka palvelukseen otettaessa eduksi luettavasta kielitaidosta.

3 §

Kielitaidon tarkistaminen palvelukseen otettaessa

Viranomaisen on tarkistettava, että palvelukseen otettavalla on säädetty kielitaito sekä työtehtävissä tarvittava todellinen kielitaito.

4 §

Ruotsin ja suomen kie...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.