Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om avgifter som uppbärs för statsborgen 23.1.2003/20

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från finansministeriet, föreskrivs med stöd av 15 § 1 mom. lagen den 20 maj 1988 om statens långivning samt statsborgen och statsgaranti (449/1988), sådant det lyder i lag 986/2001:

1 §

Denna förordning tillämpas på den borgensavgift som uppbärs för sådan med riksdagens samtycke beviljad statsborgen som beviljas som säkerhet för kredit.

2 §

Borgensavgift uppbärs som engångsavgift och som årsavgift.

3 §

Den engångsavgift som uppbärs i fråga om borgen för långfristig kredit är minst 0,25 procent av borgenskreditens kapital eller borgensansvarets belopp. (2.2.2017/82)

Den årsavgift som uppbärs i fråga om borgen för långfristig kredit är minst 0,50 procent av borgenskreditens kapital eller borgensansvarets belopp. (2.2.2017/82)

Den i 2 mom. avsedda avgiften som uppbärs enligt lånetiden är i fråga om kortfristig kredit hälften av årsavgiften för långfristig kredit.

4 §

Engångsavgiften betalas den dag borgenskrediten eller kreditposten lyfts.

Årsavgiften uppbärs halvårsvis i förskott. Den första betalningsperioden börjar den dag då borgenskrediten lyfts, och avgiftens belopp beräknas på det kapital som är obetalt den dag då betalningsperioden börjar. Avgiften skall betalas inom två veckor från betalningsperiodens begynnelsedag.

För borgensavgift som inte betalts inom utsatt tid uppbärs dröjsmålsränta i enlighet med 4 § räntelagen (633/1982).

5 §

Vid kreditgivning som inte sker i eurobelopp beräknas kapitalets motvärde enligt den kurs som Europeiska centralbanken publicerat för valutan i fråga och som gällde den dag då den enligt 4 § fastställda betalningsperioden började.

6 §

Statskontoret h...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.