Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus valtiontakauksesta perittävistä maksuista 23.1.2003/20

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiovarainministeriön esittelystä, säädetään valtion lainanannosta sekä valtion takauksesta ja valtiontakuusta 20 päivänä toukokuuta 1988 annetun lain (449/1988) 15 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 986/2001:

1 §

Tätä asetusta sovelletaan eduskunnan suostumuksen perusteella luoton vakuudeksi myönnetystä valtiontakauksesta perittävään takausmaksuun.

2 §

Takausmaksu kannetaan kertamaksuna ja vuotuismaksuna.

3 §

Pitkäaikaisen luoton takauksesta perittävä kertamaksu on vähintään 0,25 prosenttia takausluoton pääomasta tai takausvastuun määrästä. (2.2.2017/82)

Pitkäaikaisen luoton takauksesta perittävä vuotuismaksu on vähintään 0,50 prosenttia takausluoton pääomasta tai takausvastuun määrästä. (2.2.2017/82)

Lyhytaikaisesta luotosta perittävän 2 momentissa tarkoitetun laina-ajan mukaan määräytyvän maksun suuruus on puolet pitkäaikaisen luoton vuotuismaksusta.

4 §

Kertamaksu suoritetaan takausluoton tai luottoerän nostopäivänä.

Vuotuismaksu peritään puolivuosittain etukäteen. Ensimmäinen maksukausi alkaa takausluoton nostopäivänä, ja maksun määrä lasketaan maksukauden alkamispäivänä maksamatta olevalle pääomalle. Maksu on suoritettava kahden viikon kuluessa maksukauden alkamispäivästä.

Määräajassa suorittamatta jääneestä takausmaksusta peritään viivästyskorkoa korkolain (633/1982) 4 §:n mukaisesti.

5 §

Pääoman vasta-arvo muissa kuin euro-määräisissä luotoissa lasketaan 4 §:n mukaisesti määräytyvän maksukauden alkamispäivänä asianomais...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.