Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om inbördes rättshjälp mellan de nordiska länderna genom delgivning och bevisupptagning. 23.6.1975/470

På föredragning av justitieministern stadgas:

1 § (5.1.1994/14)

Delgivning som har begärts av en myndighet i ett annat nordiskt land verkställs av den tingsrätt inom vars domkrets delgivningens mottagare är bosatt eller vistas eller en tingsrätt som annars kan sörja för delgivningen på ett ändamålsenligt sätt.

En begäran om delgivning kan också sändas till justitieministeriet som skall sörja för delgivningen, om det hör till ministeriets behörighet, eller vidarebefordra begäran och de handlingar som ansluter sig till den till en behörig domstol.

Se SRf om tingsrätternas domkretsar 1021/2017. Om delgivning se Rättegångsbalk 4/1734 11 kap.

2 § (5.1.1994/14)

Bevisupptagning som har begärts av en myndighet i ett annat nordiskt land verkställs av den tingsrätt inom vars domkrets den som skall höras är bosatt eller vistas eller där bevisupptagning annars kan ske på ett ändamålsenligt sätt.

En begäran om bevisupptagning kan också sändas till justitieministeriet som skall vidarebefordra begäran till en behörig domstol.

Om bevisning se Rättegångsbalk 4/1734 17 kap.

3 § (5.1.1994/14)

Om en begäran om delgivning eller bevisupptagning har inkommit till någon annan än i 1 eller 2 § nämnd myndighet, skall begäran vidarebefordras till en behörig domstol. En begäran om delgivning skall dock inte vidarebefordras till en behörig domstol, om den domstol som har mottagit begäran anser sig kunna ha hand om delgivningen själv.

4 § (5.1.1994/14)

En finsk myndighets begäran om verkställande av delgivning i ett annat nordiskt land sänds direkt till den myndighet i det andra landet som har förordnats att lämna rä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.