Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 208/2024 saakka.

Asetus pohjoismaiden keskeisestä oikeusavusta tiedoksiannon toimittamisessa ja todistelussa 23.6.1975/470

Oikeusministerin esittelystä säädetään:

1 § (5.1.1994/14)

Toisen pohjoismaan viranomaisen pyytämän tiedoksiannosta huolehtii sen paikkakunnan käräjäoikeus, jonka tuomiopiirissä tiedoksiannon vastaanottajalla on kotipaikka tai asuinpaikka taikka joka muutoin voi tarkoituksenmukaisesti huolehtia tiedoksiannosta.

Tiedoksiantoa koskeva pyyntö voidaan lähettää myös oikeusministeriölle, jonka tulee huolehtia tiedoksiannosta, jos tiedoksiannon toimittaminen kuuluu oikeusministeriön toimivaltaan, tai lähettää pyyntö ja siihen liitetyt asiakirjat toimivaltaiselle tuomioistuimelle.

Ks. VNa käräjäoikeuksien tuomiopiireistä 1021/2017. Ks. tiedoksiannosta Oikeudenkäymiskaari 4/1734 11 luku.

2 § (5.1.1994/14)

Toisen pohjoismaan viranomaisen pyytämä todistelu suoritetaan siinä käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä kuultavalla on kotipaikka tai asuinpaikka taikka jossa todistelu muutoin voi tarkoituksenmukaisesti tapahtua.

Todistelua koskeva pyyntö voidaan lähettää myös oikeusministeriölle, jonka tulee lähettää pyyntö toimivaltaiselle tuomioistuimelle.

Ks. todistelusta Oikeudenkäymiskaari 4/1734 17 luku.

3 § (5.1.1994/14)

Jos pyyntö tiedoksiannon toimittamisesta tai todistelusta on saapunut muulle kuin 1 tai 2 §:ssä mainitulle viranomaiselle, on pyyntö lähetettävä edelleen toimivaltaiselle tuomioistuimelle. Tiedoksiantoa koskevaa pyyntöä ei kuitenkaan ole lähetettävä toimivaltaiselle tuomioistuimelle, jos pyynnön vastaanottanut tuomioistuin katsoo itse voivansa huolehtia tiedoksiannosta.

4 § (5...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.