Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Itä-Suomen HO 30.7.2019 419

Lähde: Finlex-tietokanta

Pakkokeino - Vangitseminen - Muutoksenhaku
Tutkintavankeus

Ratkaisunumero:419
Diaarinumero:R 19/557
Antopäivä:30.7.2019
Asianumero:I-SHO:2019:4

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Tutkintavangin seitsemän vuorokauden säilytysaika poliisin säilytystilassa on laskettava vangitsemispäätöksestä eikä kiinniotosta lähtien.

ITÄ-SUOMEN HOVIOIKEUDEN PÄÄTÖS 30.7.2019

Käräjäoikeuden ratkaisu

Käräjäoikeus on 24.5.2019 julistamallaan päätöksellä määrännyt A:n vangittavaksi epäiltynä todennäköisin syin törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta 28.3.2019 Kouvolassa. A on määrätty passitettavaksi Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Kouvolan poliisivankilaan, kunnes tarvittavat tutkintatoimet saadaan suoritetuksi. A on kuitenkin siirrettävä viimeistään 31.5.2019 Mikkelin vankilaan, ellei käräjäoikeus pidättämiseen oikeutetun virkamiehen tai syyttäjän pyynnöstä erittäin painavasta syystä anna lupaa hänen pitämiselleen edelleen poliisivankilassa.

Kantelu

A on vaatinut, että käräjäoikeuden vangitsemispäätöstä muutetaan siten, että A tulee määrätä siirrettäväksi Mikkelin tai Kuopion vankilaan viimeistään 28.5.2019.

Käräjäoikeus on tulkinnut tutkintavankeuslakia virheellisesti, kun se on vangitsemispäätöksessään määrännyt, että A on siirrettävä pois poliisivankilasta viimeistään 31.5.2019. A on otettu kiinni jo 21.5.2019 ja pidätetty 22.5.2019. Lain seitsemän vuorokauden mukainen säilytysaika poliisivankilassa tulee laskea kiinniottohetkestä ja tulee siten A:n kohdalla täyteen jo 28.5.2019.

Vastaus

Rikoskomisario on vastustanut vaatimusta. Käräjäoikeuden päätös säilytysajasta poliisivankilassa o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.