Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tietoa aineistosta

Aineisto sisältää kaksi erillistä tietokantaa: Finlex-tietokannan ja Juhani-viitetietokannan. Tietokannat esitetään käytön helpottamiseksi yhtenä hovioikeusaineistona, mutta jokaisen ratkaisun tietoihin on selvästi merkitty tiedonlähde.

Edilexin uutistoimitus käy päivittäin läpi kaikkien hovioikeuksien julkipanolistat ja uutisoi hovioikeuksien verkossa julkaisemattomia tapauksia yleensä päivittäin. Toimituksen uutisoimat hovioikeustapaukset löytyvät Edilexin Uutiset-osiosta.

Finlex-tietokanta

Aineisto koostuu ratkaisulyhennelmistä vuodesta 1964 lähtien ja pitkistä ratkaisuteksteistä kesäkuusta 2004 lähtien. Hovioikeudet valitsevat itse aineistossa julkaistavat ratkaisut. Aineisto on sama kuin Finlexissä.

Juhani-viitetietokanta

Aineisto perustuu Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ylläpitämään oikeustapauskokoelmaan, johon sisältyvät kaikkien maamme hovioikeuksien ratkaisut vuosilta 1991-2015 lukuun ottamatta Helsingin hovioikeuden rikosoikeudellisia ja rikosprosessioikeudellisia ratkaisuja. Kokoelmasta on valittu Juhani-viitetietokantaan kiinnostavimpien ratkaisujen viitetiedot.

Juhani-tietokanta sisältää suuremman määrän ratkaisuja Finlex-tietokantaan verrattuna, mutta ratkaisuista on pääsääntöisesti saatavilla vain viitetietoja.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.