Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tietoa aineistosta

Aineisto sisältää kaksi erillistä tietokantaa: Finlex-tietokannan ja Juhani-viitetietokannan. Tietokannat esitetään käytön helpottamiseksi yhtenä hovioikeusaineistona, mutta jokaisen ratkaisun tietoihin on selvästi merkitty tiedonlähde.

Finlex-tietokanta

Aineisto koostuu ratkaisulyhennelmistä vuodesta 1964 lähtien ja pitkistä ratkaisuteksteistä kesäkuusta 2004 lähtien. Hovioikeudet valitsevat itse aineistossa julkaistavat ratkaisut. Aineisto on sama kuin Finlexissä.

Juhani-viitetietokanta

Aineisto perustuu Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ylläpitämään oikeustapauskokoelmaan, johon sisältyvät kaikkien maamme hovioikeuksien ratkaisut vuosilta 1991-2015 lukuun ottamatta Helsingin hovioikeuden rikosoikeudellisia ja rikosprosessioikeudellisia ratkaisuja. Kokoelmasta on valittu Juhani-viitetietokantaan kiinnostavimpien ratkaisujen viitetiedot. Juhani-tietokanta sisältää suuremman määrän ratkaisuja Finlex-tietokantaan verrattuna, mutta ratkaisuista on saatavilla vain viitetietoja.

Edilex-uutiset

Edilexin uutistoimitus käy päivittäin läpi kaikkien hovioikeuksien julkipanolistat ja uutisoi hovioikeuksien verkossa julkaisemattomia tapauksia yleensä päivittäin. Toimituksen uutisoimat hovioikeustapaukset löytyvät Edilexin Uutiset-osiosta.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.