Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 25.11.2021 1538

Lähde: Finlex-tietokanta

Oikeudenkäyntimenettely
Summaarinen riita-asia
Tutkimatta jättäminen
Vahingonkorvaus

Ratkaisunumero:1538
Diaarinumero:S 21/1198
Antopäivä:25.11.2021
Asianumero:HelHO:2021:13

Käräjäoikeus oli jättänyt tutkimatta summaarisena riita-asiana vireille saatetun huoneenvuokrasuhteeseen liittyvää vahingonkorvausta koskevan kanteen. Kysymys summaarisen menettelyn soveltamisalasta.

HELSINGIN HOVIOIKEUDEN PÄÄTÖS 25.11.2021 nro 1538

Ratkaisu, johon haettu muutosta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus 21/18214 pvm 23.3.2021

Asian käsittely hovioikeudessa

A Oy:lle on 8.6.2021 myönnetty jatkokäsittelylupa.

Valitus

A Oy (jäljempänä myös yhtiö) on vaatinut, että käräjäoikeuden päätös kumotaan ja asia palautetaan käräjäoikeuteen uudelleen käsiteltäväksi.

Käräjäoikeus oli menetellyt virheellisesti edellyttäessään haastehakemuksen täydentämistä laajan riita-asian vaatimukset täyttäväksi ja jättäessään asian tutkimatta yhtiön kieltäydyttyä täydentämästä haastehakemusta.

Tietyn määräistä saatavaa koskeva vahingonkorvausasia oli saatettava vireille summaarisessa menettelyssä, mikäli asia oli kantajan näkemyksen mukaan riidaton. Ratkaisevaa asian luonteen ja käsittelyprosessin määräytymiselle oli se, että kyse oli tietyn määräisestä saatavasta, sekä kantajan näkemys asian riidattomuudesta. Vahingonkorvausasioita ei ollut rajattu pois summaarisen menettelyn soveltamisalasta.

Kysymyksessä oli tietyn määräinen huoneenvuokrasuhteesta johtuva saatava. A Oy oli lähettänyt B:lle perintäkirjeen, eikä B ollut riitauttanut saatavaa. Yhtiöllä ei siten ollut ollut perustetta laittaa asiaa vireille laajana riita-asiana.

Selvän ja r...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.