Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 5.11.2021 1492

Lähde: Finlex-tietokanta

Adoptio - täysi-ikäisen adoptio
Muutoksenhaku - muutoksenhakuoikeus

Ratkaisunumero:1492
Diaarinumero:S 21/951
Antopäivä:5.11.2021
Asianumero:HelHO:2021:9

Kysymys biologisen vanhemman muutoksenhakuoikeudesta täysi-ikäisen henkilön adoption vahvistamista koskevassa asiassa.

HELSINGIN HOVIOIKEUDEN PÄÄTÖS 5.11.2021 nro 1492

Ratkaisu, johon on haettu muutosta

Helsingin käräjäoikeus 9.3.2021 nro 13037

- -

Selostus asiasta

A on hakenut adoption vahvistamista hänen ja täysi-ikäisen B:n välille. B ja hänen isänsä D ovat antaneet suostumuksensa adoptioon. B:n äiti C on vastustanut adoptiohakemusta.

Käräjäoikeus on muutoksenhaun kohteena olevalla päätöksellään vahvistanut B:n ja A:n välille lapsen ja vanhemman suhteen. C on valittanut päätöksestä ja vaatinut, että adoptiohakemus hylätään. Hovioikeus on myöntänyt C:lle jatkokäsittelyluvan 6.5.2021 ja pyytänyt A:lta vastauksen valitukseen sekä lausumat B:ltä ja D:ltä.

Vastauksessaan A on katsonut muun ohella, että adoptiolain säännösten nojalla C:llä ei ole asiassa muutoksenhakuoikeutta. Hovioikeuden varattua C:lle tilaisuuden lausua käsityksensä muutoksenhakuoikeudestaan asiassa C on katsonut olevansa asianosainen, jolla on asiassa muutoksenhakuoikeus ja esittänyt perusteinaan seuraavaa.

C oli B:n biologinen äiti ja oli ollut B:n huoltaja tämän ollessa alaikäinen. C:n ja B:n välinen vanhemman ja lapsen suhde ei ollut katkennut, vaikka B oli asunut A:n luona.

C:tä oli kohdeltu oikeudenkäynnissä asianosaisena. A:n hakemus oli annettu C:lle tiedoksi ja häneltä oli pyydetty siitä kirjallinen lausuma. C oli kutsuttu istuntoon, ja häntä oli kuultu käräjäoikeudessa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.