Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tulosta

Arvonlisäverotus

Elokuu 2013

21 Luku Oikaisu ja muutoksenhaku

21.1 Veroilmoituksessa olevan virheen oikaiseminen

21.1.1 Veroilmoituksen oikaisuilmoitus

191 §
Verovelvollinen oikaisee veroilmoituksessa olevan virheen antamalla kyseiseltä verokaudelta veroilmoituksen oikaisuilmoituksen.
Verohallinto antaa tarkemmat määräykset veroilmoituksen oikaisuilmoituksessa annettavista tiedoista ja tietojen antotavasta.

Kun verotilimenettely otettiin käyttöön vuoden 2010 alussa, myös veroilmoituksessa olleiden virheiden oikaisemista koskevat periaatteet muuttuivat. Aiempaa käytäntöä vastaavalla tavalla veroilmoituksessa oleva virhe korjataan pääsääntöisesti antamalla kyseiseltä verokaudelta oikaisuilmoitus. Virheen oikaiseminen tapahtuu lähtökohtaisesti samalla tavalla riippumatta siitä, onko kysymys verovelvollisen vai veronsaajan vahingoksi tapahtuneen virheen oikaisemisesta.

Verohallinto antaa tarkempia määräyksiä veroilmoituksen oikaisuilmoituksessa ilmoitettavista tiedoista ja tietojen antamistavasta. Verohallinto on ohjeistanut kausiveroilmoituksessa olevan virheen korjaamisesta muun muassa Verohallinnon kotisivuilta löytyvässä kausiveroilmoituksen täyttöoppaassa. Virheelliset tiedot tulee korjata, vaikka virhe ei vaikutakaan veron määrään. Kausiveroilmoituksen oikaisuilmoituksessa ilmoitetaan virheellisesti ilmoitetuista kohdista vain muutoksen määrät, eli oikean määrän ja alun perin ilmoitetun virheellisen määrän välinen positiivinen tai negatiivinen erotus. Oikaisuilmoituksesta täytetään vain ne kohdat, joissa alun perin oli virhe.

Saman julkaisun mukaan, jos kohdekaudelle ei ole annettu kausiveroilmoitustietoja lainkaan ja kohdekauden verot on arvioi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.