Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tulosta

Arvonlisäverotus

Joulukuu 2005

14 Luku Veron maksaminen ja palautus

14.1 Maksettavan veron suorittamisajankohta

147 §
Verovelvollisen on maksettava kalenterikuukaudelle 13 luvun mukaan kohdistettavien suoritettavien verojen ja vähennettävien verojen erotus (tilitettävä vero) valtiolle viimeistään kalenterikuukautta seuraavan toisen kuukauden 15 päivänä.
Edellä 26 d §:n 1 momentissa tarkoitetun uuden kuljetusvälineen ostaja, joka ei ole tämän lain mukaan muusta toiminnasta verovelvollinen ja johon ei sovelleta 146 a §:ää, on maksettava vero kuitenkin viimeistään sinä päivänä, jona kuljetusväline on ilmoitettava rekisteriin.
Tämän lain 162 §:n 4 momentissa tarkoitetun verovelvollisen on maksettava kalenterivuodelta tilitettävä vero kalenterivuotta seuraavan helmikuun loppuun mennessä.
Jos maksupäivä on pyhäpäivä tai arkilauantai, veron saa maksaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

14.1.1 Kalenterikuukaudelta tilitettävä vero

AVL 162 §:n 3 momentin mukaan yleinen verokausi  on kalenterikuukausi. Oma-aloitteisesti tilitettävä vero lasketaan vähentämällä kalenterikuukaudelle kohdistettavasta suoritettavasta verosta ostoista muodostuva vähennettävä vero.

Kalenterikuukauden tilitettävä vero  on maksettava viimeistään kohdekuukautta seuraavan  toisen kalenterikuukauden 15. päivänä. Siten esimerkiksi joulukuun arvonlisävero on maksettava viimeistään helmikuun 15. päivään mennessä, ellei kyseinen päivä ole pyhäpäivä tai arkilauantai.

Arvonlisäverovelvollinen saa verohallinnolta vuosittain esitäytetyt tilisiirtolomakkeet, joihin on merkitty kohdekuukauden suorittavan veron viimeinen maksupäivä. Mikäli verovelvollinen antaa valvontailmoituksen sähköisesti ns. TYVI-järjestelmän (http://www.ty...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.