Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 8.12.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä tiistaina 7.12.2021 klo 21.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä 8.12.2021 n. klo 02.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Lainsäädäntö ruokavaliomuutosta tukemassa

Saukko, Tiina

Ympäristöjuridiikka 3-4/2020 s. 72–110
21.12.2020
Referee-artikkeli

Tiivistelmä

Nykyisen länsimaisen vahvasti eläinperäisiin tuotteisiin nojaavan ruokavalion on useissa tieteellisissä tutkimuksissa todettu olevan kestämätön sekä terveyden että ympäristön kannalta. Artikkelin tarkoituksena on kirjallisuuskatsauksen avulla kartoittaa, onko aikaisemmin tehdyssä tutkimuksessa ehdotettu lainsäädännöllisiä keinoja ruokavalion ja ruoan tuotannon ohjaamiseksi kasvipainotteisempaan ja kestävämpään suuntaan ja millaisia mahdollisesti ehdotetut keinot ovat. Tutkimuksessa tunnistetaan ja kootaan yhteen aiheeseen liittyvät lainsäädäntöön perustuvat sääntelykeinot, tunnistetaan näihin liittyvä keskeinen lainsäädäntö sekä pohditaan, millainen oikeustieteellinen tutkimus aihepiiristä on tarpeellista. Tutkimuksen tarkoituksena on parantaa ymmärrystä siitä, millainen rooli ruokajärjestelmää säätelevällä lainsäädännöllä voi olla kestävän ruokavaliomuutoksen ja ruoantuotannon muutoksen edistäjänä ja miten lainsäädäntöä voitaisiin kehittää kasvipohjaiseen ja kestävään ruokavalioon siirtymisen mahdollistamiseksi.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.