Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus ydinaineita ja ydinlaitoksia koskevista turvajärjestelyistä

Asetus ydinaineiden turvajärjestelyjä koskevista toimista tehdyn yleissopimuksen voimaansaattamisesta ja sen soveltamisesta (SopS 72/1989)

Ulkoasiaministerin esittelystä säädetään todistelusta ulkomaan viranomaisen edessä rikosasioissa sekä ulkomaan viranomaiselle sellaisissa asioissa annettavasta virka-avusta 14 päivänä helmikuuta 1925 annetun lain (52/25) 4 §:n nojalla:

1 §

Wienissä 26 päivänä lokakuuta 1979 ydinaineiden turvajärjestelyjä koskevista toimista tehty yleissopimus, jonka tasavallan presidentti on hyväksynyt 8 päivänä syyskuuta 1989 ja jota koskeva hyväksymiskirja on talletettu Kansainvälisen atomienergiajärjestön pääjohtajan huostaan 22 päivänä syyskuuta 1989, tulee voimaan 22 päivänä lokakuuta 1989 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Yleissopimuksen 5 artiklassa mainittuna keskusviranomaisena toimii Suomessa kauppa- ja teollisuusministeriö ja samassa artiklassa mainittuna yhteydenpitoelimenä säteilyturvakeskus.

3 §

Yleissopimuksessa tarkoitettua ydinaineen vartiointia saa Suomen alueella suorittaa vain Suomen viranomainen tai vartioimisliikelain (237/83) mukaisesti perustettu vartioimisliike.

4 §

Milloin ulkomaan oikeusviranomaisen yleissopimuksen 13 artiklan perusteella pyytämä oikeusapu on tuomioistuimen annettava, eikä pyyntöön ole sovellettava keskinäistä oikeusapua rikosasioissa koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä sekä Suomen ja ulkomaan viranomaisten keskinäisestä oikeusavusta rikosasioissa eräissä tapauksissa annettua lakia (284/81), noudetaan soveltuvin osin Suomen ja ulk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.