Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

2.4.2024 9.15 KKO arvioi työnantajan työn tarjoamis- ja koulutusvelvollisuuden alueellista ja ajallista ulottuvuutta (Ään.)

KKO arvioi työnantajan työn tarjoamis- ja koulutusvelvollisuuden alueellista ja ajallista ulottuvuutta (Ään.)

B Oy oli Malmin lentokentän lakkauttamispäätöksen johdosta tammikuussa 2015 ilmoittanut irtisanovansa myöhemmin kaikki lentokentällä palveluksessa olevat lennonjohtajat, mukaan lukien lennonjohtaja A:n. Syksyllä 2015 A haki Helsinki-Vantaan lentokentällä avoinna olleita lennonjohtajan tehtäviä, mutta ei tullut valituksi. A:n työsuhteen edelleen jatkuessa B Oy tarjosi kesällä 2016 A:lle lennonjohtajan työtä Tampere-Pirkkalan lentoasemalta. A otti työn vastaan. Korkein oikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevillä perusteilla, että B Oy ei ollut rikkonut TSL 7 luvun 4 §:ssä tarkoitettua velvollisuuttaan jättämällä tarjoamatta A:lle ensin mainittua työtä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. HO:n tuomiota ei muutettu. (Ään.)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.