Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus, Julkisoikeus

3.9.2021 13.00 Apulaisoikeusasiamieheltä kaksi Tullia koskevaa ratkaisua

Apulaisoikeusasiamieheltä kaksi Tullia koskevaa ratkaisua

1. Tulliselvityksen tekeminen: Kantelija pyysi tutkimaan Tullin menettelyn, kun hän ei voinut puuttuvien pankkitunnusten vuoksi tehdä tulliselvitystä muutoin kuin valtuutuksella maksullisena palveluna. Hänen Tullin toimipaikassa saamansa menettelyneuvonta oli Tullin omien ohjeiden vastaista.
2. Tullin menettely tiedoksiantojen lähettämisessä: Kantelija pyysi tutkimaan Tullin menettelyä sähköisessä asioinnissa. Kantelija totesi, että asiakkaan on pakko hyväksyä, että Tulli lähettää tiedoksi asiakirjat vain sähköisenä, jotta voi käyttää sähköistä asiointipalvelua edes kertaluontoisesti. Kantelijan mielestä jäi epäselväksi, mitä asiakirjoja sähköinen asiointi koskee ja mitä sähköistä kanavaa käytetään.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.