Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

3.1.2019 9.34 Hovioikeus arvioi lähestymiskiellon edellytyksiä toisin kuin käräjäoikeus: Pelkästään itsensä uhatuksi tuntevan henkilön oma arvio ei ole riittävä, vaan arviointi on suoritettava objektiivisen mittapuun mukaan

Hovioikeudessa oli kyse siitä, onko asiassa ollut edellytykset määrätä A laajennettuun lähestymiskieltoon tytärtään B:tä kohtaan. A:n käytös tai viestittely ei ylitä normaalin vanhemman huolenpidon rajaa, erityisesti kun otetaan huomioon hänen puutteelliset tiedonsaantimahdollisuutensa ja hänen huolensa B:stä. A oli yrittänyt eri keinoin selvittää B:n tilannetta ja puuttua tämän tekemisiin. Kun otettiin huomioon B:n terveydestä esitetty, B:n merkittävät koulupoissaolot ja vielä videotallenne, A:n käyttäytymisen ei voitu katsoa poikkeavan siitä, mitä voidaan pitää normaalina. Tähän nähden oli pidettävä varsin ymmärrettävänä, että A oli parhaansa mukaan yrittänyt varmistaa, ettei hänen teini-ikäinen lapsensa joudu ongelmatilanteisiin. Ulkopuolisen näkökulmasta kyse ei ollut B:n rauhan vakavasta häirinnästä, vaan normaalin etävanhemman asemassa olevan huoltajan toiminnasta, mihin oli ollut hyväksyttävät perusteet. (Vailla lainvoimaa 3.1.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.