Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

26.10.2018 13.33 (päivitetty 6.11.2018 15.08) Hovioikeus: Konkurssipesä ei ollut massavelkana vastuussa liikehuoneiston hoitovastikkeiden suorittamisesta

Hovioikeus: Konkurssipesä ei ollut massavelkana vastuussa liikehuoneiston hoitovastikkeiden suorittamisesta

Konkurssin jälkeen konkurssipesä ei ollut harjoittanut liikehuoneistossa liiketoi­mintaa, mutta aikaisemmin harjoitettuun liiketoimintaa liittyvää omaisuutta oli säilytetty huoneistossa. Kyse ei kuitenkaan ollut vuokrahuoneistosta eikä konkurssipesä näin ollen käyttänyt toisen omistamaa huoneistoa konkurssi­pesään kuuluvan omaisuuden varastona. Tässä suhteessa nyt kyseessä oleva ta­paus eroaa siitä tilanteesta, josta oli ollut kysymys ratkaisussa KKO 1993:136. Tämän vuoksi tuossa ratkaisussa omaksuttuja periaatteita ei voitu soveltaa nyt kyseessä olevaan tapaukseen. Käräjäoikeuden toteamin tavoin ratkaisun perus­taksi oli otettava ratkaisussa KKO 2015:103 vahvistetut periaatteet. Kun kon­kurssipesä ei nyt ollut ryhtynyt mihinkään sellaisiin toimenpiteisiin osakkeisiin liittyvien oikeuksien hyödyntämiseksi, jotka eivät olisi kuuluneet konkurssipe­sän hoitoon, ei konkurssipesä myöskään tosiasiallisten toimenpiteidensä seu­rauksena ollut joutunut vastuuseen kanteessa tarkoitettujen hoitovastikkeiden suorittamisesta. Muussakaan lainsäädännössä ei ole säännöstä, jonka perusteella konkurssipesä olisi massavelkana vastuussa nyt kyseessä olevien hoitovastikkeiden suoritta­misesta. (Vailla lainvoimaa 26.10.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.