Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

4.4.2018 11.05 (päivitetty 13.07) Hovioikeuden päätös oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta lapsen tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa koskevassa asiassa - rauennut väliaikaismääräys

Kun täytäntöönpanoasiaa ei ollut KO:ssa ehditty käsitellä ennen sen raukeamista, asiassa ei ollut lopputuloksen perusteella määräytyvää voittajaa tai häviäjää. Asianosaiset määrättiin pitämään oikeudenkäyntikulunsa KO:sta omana vahinkonaan. KO:n toteamin tavoin OK 21 luvun 7 § ei soveltunut nyt kysymyksessä olevaan asiaan, koska asiaa ei ollut jätetty tutkimatta eikä asian käsittely ollut jäänyt sillensä sen vuoksi, että asianosainen on peruuttanut kanteensa tai jäänyt saapumatta tuomioistuimeen. Toisaalta asiassa ei ollut tarpeen lausua myöskään OK 21 luvun 8 b §:n soveltumisesta asiaan, koska asiassa todetuin tavoin asiassa ei ollut häviäjää, joka olisi ylipäänsä velvollinen korvaamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja. Asiassa ei ollut myöskään kysymys siitä, oliko asiassa OK 21 luvun 2 §:ssä tarkoitettua erityistä syytä velvoittaa väliaikaismääräystä hakenutta lasten isää korvaamaan lasten äidin oikeudenkäyntikuluja, kun asiassa ilmenevin tavoin täytäntöönpanoa koskeva asia ei ole lainkohdassa tarkoitettu indispositiivinen asia. (Vailla lainvoimaa 4.4.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.