Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

22.11.2017 15.00 Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalta päätökset väitetystä vammaisen henkilön häirinnästä junamatkustamisessa ja romanien syrjinnästä asumispalveluissa

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalta päätökset väitetystä vammaisen
henkilön häirinnästä junamatkustamisessa ja romanien syrjinnästä
asumispalveluissa

Vammansa takia pyörätuolia liikkumiseensa käyttävä hakija katsoi tulleensa syrjityksi, koska piti junahenkilökunnan kuulutusta junan lähdön myöhästymisestä pyörätuoliluiskan lukkiutumisesta johtuen sellaisena, että se synnytti häntä nöyryyttävän ilmapiirin, joka oli häirintää. Latakunta totesi, ettei pelkästään henkilön oma subjektiivinen kokemus nöyryyttävästä ilmapiiristä riitä synnyttämään syrjintäolettamaa häirinnästä. Toisessa tapauksessan kunnan ja sen kiinteistöyhtiön katsottiin syrjineen romaniperhettä asumispalveluissa. Lautakunta asetti päätöksensä tehosteeksi kunnalle 5 000 euron suuruisen uhkasakon.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.