Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

16.8.2016 9.00 Tietoa uusien sähköisten liikkumisvälineiden vakuuttamisesta

Tietoa uusien sähköisten liikkumisvälineiden vakuuttamisesta

Erilaiset sähköllä  toimivat yksipyöräiset, tasapainolaudat, tasapainoskootterit ja muut hieman erikoiset pöristimet ovat olleet sallittuja tieliikenteessä vuoden 2016 alusta lähtien. Miten ne pitää vakuuttaa? Onko niitä pakko vakuuttaa? äFKoolla on asiaa –videoblogi tutustui tasapainoskootteriin. ​Nyrkkisääntö sähköisten härpäkkeiden vakuuttamiseen on yksinkertainen: Mikäli ajoneuvo ei kulje yli 25 km/h tai ole teholtaan yli 1 kilowattia, ei pakollista liikennevakuutusta tarvitse ottaa. Sähköavusteisessa polkupyörässä tehoa saa olla korkeintaan 250 wattia. Moottorilla varustetut polkupyörät taas on vakuutettava liikennevakuutuksella.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.