Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

26.8.2014 16.01 Hovioikeuden ratkaisu törkeää kirjanpitorikosta ja törkeää velallisen epärehellisyyttä koskevassa asiassa – käräjäoikeuden tuomiota kovennettiin

Hovioikeus katsoi muun muassa, että A:n menettely osoitti, että hän on toiminut LA Oy:n hallituksen ainoana jäsenenä muodollisen asemansa edellyttämällä tavalla ja käyttänyt yhtiössä myös tosiasiallista määräysvaltaa. Hän oli ollut velvollinen huolehtimaan kirjanpidon järjestämisestä ja hänellä oli ollut siihen myös mahdollisuus. A:n ja B:n keskinäisellä työnjaolla ei näin ollen ollut merkitystä kirjanpitorikosta arvioitaessa. A ja B olivat kesällä 2007 siirtyneet työhön V Oy:öön ja olivat syksyllä päätetyllä, mutta tammikuussa toteutuneella kaupalla myyneet irtaimiston tälle yhtiölle. Siitä huolimatta LA Oy:lle oli kirjanpidon pitämisen loppumisen jälkeen tullut tuottoja vielä 185.606 euroa. Liiketapahtumien lukumäärä ja arvo oli ollut merkittävä. Kun kirjanpito oli tällöin ollut kokonaan pitämättä lähes vuoden ajalta, oli kirjanpitorikosta pidettävä A:nkin osalta törkeänä. (Vailla lainvoimaa 26.8.2014)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.