Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 8.12.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä tiistaina 7.12.2021 klo 21.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä 8.12.2021 n. klo 02.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vuosilomalain (162/2005) soveltamisesta ns. freelanceulkomaankirjeenvaihtajiin

Työneuvoston lausunnot

Tiivistelmä

Akava ry pyysi työneuvostolta lausuntoa siitä, sovelletaanko X Oy:n freelance-ulkomaankirjeenvaihtajiin vuosilomalakia. Suomi ei ole freelance-ulkomaankirjeenvaihtajien pääasiallinen työskentelyvaltio, vaan työtä on tehty muualla, ja kuten työneuvostolle esitetty selvitys näyttää osoittavan, lähtökohtaisesti yhdestä asemamaasta käsin. Työneuvosto katsoi, että sopimuksilla ei ole Rooman yleissopimuksen 6 artiklassa tarkoitettua läheisintä liittymää Suomeen. Näin ollen freelance-ulkomaakirjeenvaihtajien sopimuksiin ei työneuvoston käsityksen mukaan sovelleta Suomen vuosilomalakia. Sen seikan arviointi, sovelletaanko kirjeenvaihtajiin jonkin muun valtion työlainsäädäntöä vai kyseisen valtion muuta lainsäädäntöä, ei enää kuulu työneuvoston tehtäviin työneuvostosta ja eräistä työsuojelun poikkeusluvista annetun lain 7 §:n mukaan.

    Lisätiedot
  • TN 1427-07 (12/2007)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.