Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Överenskommelse mellan Republiken Finland och Amerikas Förenta Stater om social trygghet

Lag om godkännande av vissa bestämmelser i överenskommelsen med Amerikas Förenta Stater om social trygghet 20.7.1992/915 (FördrS 85/1992)

I enlighet med riksdagens beslut, tillkommet på det sätt som 67 § och 69 § 1 mom. riksdagsordningen föreskriver, stadgas:

1 §

Bestämmelserna i den i Helsingfors den juni 1991 mellan Republiken Finland och Amerikas Förenta Stater ingångna överenskommelsen om social trygghet är, för så vitt de hör till området för lagstiftningen, i kraft så som därom har avtalats.

2 §

Närmare stadganden om verkställigheten av denna lag utfärdas vid behov genom förordning.

3 §

Denna lag träder i kraft vid en tidpunkt som fastställs genom förordning.

Förordning om ikraftträdande av överenskommelsen med Amerikas Förenta Stater om social trygghet samt av lagen om godkännande av vissa bestämmelser i överenskommelsen 16.10.1992/916 (FördrS 86/1992)

På föredragning av utrikesministern stadgas:

1 §

Den i Helsingfors den 3 juni 1991 mellan Republiken Finland och Amerikas Förenta Stater ingångna överenskommelsen om social trygghet, i vilken vissa bestämmelser godkänts genom en lag av den 20 juli 1992 (915/92) som även Ålands landsting för sin del gett sitt bifall till och vilken republikens president godkänt likaså den 20 juli 1992 och beträffande vilken noterna om dess godkännande utväxlats den 14 augusti 1992, träder i kraft den 1 november 1992 så som därom avtalats.

2 §

Närmare föreskrifter om verkställigheten av överenskommelsen utfärdas vid behov av social- och hälsovårdsministeriet.

3 §

Lagen den 20 juli 1992 om godkännande av vissa bestämmelser i överenskommelsen med Amerikas Förenta Stater om social trygghet...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.