Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 195/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus raskaana olevien, äskettäin synnyttäneiden ja imettävien työntekijöiden suojelemisesta työssä vaaraa aiheuttavilta tekijöiltä 27.3.2024/143

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään työturvallisuuslain (738/2002) 11 §:n 3 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 222/2023:

1 §

Vaarojen selvittäminen ja arviointi

Työnantajan on selvitettävä ja tunnistettava työssä käytettävien ja esiintyvien tässä asetuksessa tarkoitettujen tekijöiden aiheuttamat vaarat sekä arvioitava niiden merkitys raskaana olevien, äskettäin synnyttäneiden ja imettävien työntekijöiden turvallisuudelle, terveydelle, raskaudelle ja imetykselle (riskin arviointi). Arvioinnissa on otettava huomioon vaaraa aiheuttaville tekijöille altistumisen luonne, määrä ja kesto.

Työterveyshuollon asiantuntijoiden ja ammattihenkilöiden käytöstä, työterveyshuollon sisällöstä, työpaikkaselvityksestä ja terveystarkastuksista säädetään työterveyshuoltolaissa (1383/2001).

2 §

Vaaraa aiheuttavat tekijät

Työnantajan on otettava riskin arvioinnissa huomioon ainakin:

1) sellaisten kemiallisten aineiden ja seosten käyttö, joiden tiedetään aiheuttavan vaaraa raskaana oleville tai imettäville työntekijöille taikka raskaudelle tai imetykselle ja jotka täyttävät aineiden ja seosten luokituksesta, merkinnöistä ja pakkaamisesta sekä direktiivien 67/548/ETY ja 1999/45/ETY muuttamisesta ja kumoamisesta ja asetuksen (EY) N:o 1907/2006 muuttamisesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1272/2008 mukaiset luokituskriteerit yhdessä tai useammassa seuraavista mainitussa asetuksessa tarkoitetui...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.