Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 827/2020 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien vastustamisesta 12.12.2013/1009

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään eläintautilain (441/2013), ja lääkelain (395/1987) 21 h §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 311/2009:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien ennalta ehkäisyyn, torjuntaan ja leviämisen estämiseen.

2 §

Suhde muuhun lainsäädäntöön

Sen lisäksi, mitä tässä asetuksessa säädetään Gyrodactylus salaris -loisen vastustamisesta, säädetään Tenojoen, Näätämöjoen, Paatsjoen, Tuulomajoen ja Uutuanjoen vesistöalueiden suojaamisesta Gyrodactylus salaris -loisen leviämiseltä maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (1376/2004).

Terveystodistusten käytöstä ja terveystodistusmalleista siirrettäessä vesiviljelyeläimiä, niiden sukusoluja ja perkaamattomia kaloja eri terveysluokkiin kuuluvien alueiden välillä tai rajoitusalueelta pois säädetään neuvoston direktiivin 2006/88/EY täytäntöönpanosta vesiviljelyeläinten ja niistä saatavien tuotteiden markkinoille saattamista ja yhteisöön tuontia koskevien edellytysten ja todistusvaatimusten osalta ja tartunnanlevittäjälajien luettelon vahvistamiseksi annetussa komission asetuksessa (EY) N:o 1251/2008.

Vapaaehtoisen terveysvalvonnan toteuttamisesta kalojen bakteeriperäisen munuaistaudin valvomiseksi säädetään eläinten terveysvalvonnasta sekä eläintautien vastustamisesta eläinten keinollisessa lisäämisessä annetussa valtioneuvoston asetuksessa (838/2013).

Komiss...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.