Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om bekämpning av djursjukdomar hos fisk, kräftdjur och blötdjur 12.12.2013/1009

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om djursjukdomar (441/2013) och 21 h § i läkemedelslagen (395/1987), sådan den lyder i lag 311/2009:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på förebyggande och bekämpning av djursjukdomar hos fisk, kräftdjur och blötdjur och på förhindrande av sådana djursjukdomars spridning.

2 §

Förhållande till annan lagstiftning

Bestämmelser om bekämpning av parasiten Gyrodactylus salaris finns, utöver vad som föreskrivs i denna lag, i jord- och skogsbruksministeriets förordning om skyddande av Tana älvs, Näätämöjoki, Paatsjoki, Tuulomajoki och Uutuanjoki vattenområden från spridningen av parasiten Gyrodactylus salaris (1376/2004).

Bestämmelser om användning av hälsointyg och förlagor till djurhälsointyg vid förflyttningar av vattenbruksdjur, deras könsceller och orensad fisk mellan områden som tillhör olika hälsokategorier eller bort från restriktionsområden finns i kommissionens förordning (EG) nr 1251/2008 om tillämpning av rådets direktiv 2006/88/EG när det gäller villkor och intygskrav för utsläppande på marknaden och import till gemenskapen av djur och produkter från vattenbruk och om fastställande av en förteckning över smittbärande arter.

Bestämmelser om verkställande av frivillig hälsoövervakning för att övervaka renibakterios finns i statsrådets förordning om hälsokontroll av djur och bekämpning av djursjukdomar vid artificiell reproduktion av djur (838/2013).

Bestämmelser om myndighetsbefogenheter i fråga om verkställigheten av kommissione...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.