Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 208/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus eläinlääkintähuollosta 10.12.2009/1031

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä, säädetään 16 päivänä lokakuuta 2009 annetun eläinlääkintähuoltolain (765/2009) 8 §:n 2 momentin, 16 §:n 2 momentin, 23 §:n 2 momentin ja 26 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Valtakunnallinen ohjelma

Eläinlääkintähuoltolain (765/2009) 8 §:ssä tarkoitettua valtakunnallista ohjelmaa laadittaessa Elintarviketurvallisuusviraston on kuultava kuntia ja lääninhallituksia. Valtakunnallisesta ohjelmasta tulee käydä ilmi, mitkä ohjelman osat tulevat lainsäädännössä säädetyistä velvoitteista ja mitkä osat ovat ohjeellisia.

2 §

Kunnaneläinlääkärin viran kelpoisuusvaatimukset

Kunnaneläinlääkäriltä, joka on laillistettu eläinlääkäriksi eläinlääkärinammatin harjoittamisesta annetun lain (29/2000) 4 §:n mukaisesti ja jonka virkaan kuuluu eläintautilain (55/1980) täytäntöönpanoon, elintarvikkeiden turvallisuuden valvontaan tai eläinten hyvinvoinnin valvontaan liittyviä tehtäviä, on kunnan vaadittava, että hän osoittaa tutustuneensa Elintarviketurvallisuusviraston hyväksymällä tavalla Suomen asianomaisen alan lainsäädäntöön.

3 § (25.8.2011/971)

Kunnalle valvontatehtävistä maksettava korvaus

Kunnalle maksetaan valtion varoista korvaus niistä kustannuksista, jotka sille on aiheutunut eläinlääkintähuoltolain 15 §:n 2 ja 3 momentissa tarkoitettujen valvontatehtävien suorittamisesta.

Korvauksen perusteena on kustannusten ohella valvontatehtävään k...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.