Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om veterinärvård 10.12.2009/1031

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av 8 § 2 mom., 16 § 2 mom., 23 § 2 mom. och 26 § 2 mom. i veterinärvårdslagen av den 16 oktober 2009 (765/2009):

1 §

Riksomfattande program

Vid utarbetandet av ett riksomfattande program enligt 8 § i veterinärvårdslagen (765/2009) ska Livsmedelssäkerhetsverket höra kommunerna och länsstyrelserna. Av det riksomfattande programmet ska det framgå vilka delar av programmet som följer av förpliktelser i lagstiftningen och vilka som anger riktlinjer.

2 §

Behörighetsvillkor för tjänsten som kommunalveterinär

Av en kommunalveterinär som fått sin legitimation som veterinär enligt 4 § i lagen om utövning av veterinäryrket (29/2000) och vars tjänst omfattar uppgifter i anslutning till verkställigheten av lagen om djursjukdomar (55/1980) och till tillsynen över livsmedelssäkerheten eller tillsynen över djurs välbefinnande, skall kommunen kräva att han eller hon visar sin förtrogenhet med den finska lagstiftningen på området på ett sätt som Livsmedelssäkerhetsverket godkänner.

3 § (25.8.2011/971)

Ersättning som ska betalas till kommunen för tillsynsuppgifter

Kommunen ska få ersättning av statsmedel för de kostnader som de tillsynsuppgifter som avses i 15 § 2 och 3 mom. i veterinärvårdslagen har orsakat kommunen.

Ersättningen grundar sig dels på kostnaderna, dels på den tid som använts för tillsynsuppgiften, inklusive den tid som använts för resor. Till de faktiska kostnader som ersättningen grundar sig på räknas

1) lönekostnaderna, inklusi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.