Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 208/2024 saakka.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös mitta-astioina käytettävistä pulloista 21.2.2000/180

Kauppa- ja teollisuusministeriö on päättänyt 14 päivänä huhtikuuta 1965 annetun vakauslain (219/1965) 19 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1383/1994:

1 §

Soveltamisala

Tämä päätös koskee mitta-astioina käytettäviä pulloja, joita käytetään nesteiden varastointiin, kuljetukseen ja jakeluun. Niiden nimellistilavuus on 0,05 litrasta 5 litraan nämä tilavuudet mukaanluettuina.

2 §

Määritelmät

Mitta-astioina käytettävät pullot ovat mitta-astiapulloja, jotka on tehty lasista tai muusta vastaavat metrologiset ominaisuudet omaavasta aineesta ja on suunniteltu suljettaviksi.

Mitta-astiapullojen metrologiset ominaisuudet ovat sellaiset, että niiden sisältö voidaan mitata riittävällä tarkkuudella, kun ne täytetään tiettyyn tasoon tai tiettyyn osaan niiden ääritilavuudesta.

3 §

Epsilon-merkintä

Mitta-astiapullo, joka on tämän päätöksen säännösten mukainen, saadaan varustaa epsilon-merkinnällä, joka on määritelty liitteen 1 kohdassa 5.

Mitta-astiapullojen, joissa on epsilon-merkintä, sisällön tilavuutta tulee valvoa liitteen 1 kohdan 6 ja liitteen 2 mukaan.

4 §

Muut merkinnät

Kaikissa epsilon-merkinnällä varustetuissa mitta-astiapulloissa on oltava merkintä nimellistilavuudesta ja täyttömenetelmästä sekä vahvistettu valmistajan tunnus liitteen 1 kohdan 7 mukaisesti.

Mitta-astiapulloissa saa olla lisäksi muita tarpeellisia merkintöjä, jolleivat ne aiheuta sekaannusta vaadittujen merkintöjen kanssa eivätkä ne saa kooltaan olla suurempia kuin vastaavat SI-yksikkömerkinnät.

Sisällön määrä on ilmoitettava käyttä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.