Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Handels- och industriministeriets beslut om flaskor som tjänar som mätbehållare 21.2.2000/180

Handels- och industriministeriet har med stöd av 19 § 2 mom. justeringslagen av den 14 april 1965 (219/1965), sådant detta lagrum lyder i lag 1383/1994, beslutat:

1 §

Tillämpningsområde

Detta beslut gäller flaskor som tjänar som mätbehållare och vilka används för lagring, transport och distribution av vätskor. De har en nominell volym av 0,05–5 liter, dessa volymer medräknade.

2 §

Definitioner

Flaskor som tjänar som mätbehållare är volymmärkta flaskor som är tillverkade av glas eller något annat material som har motsvarande metrologiska egenskaper och är konstruerade för att förslutas.

De volymmärkta flaskornas metrologiska egenskaper är sådana att deras innehåll kan mätas med tillräcklig noggrannhet när de fylls till en angiven nivå eller till en viss del av sin bräddvolym.

3 §

Epsilonmärkning

En volymmärkt flaska som stämmer överens med bestämmelserna i detta beslut får förses med en sådan epsilonmärkning som definieras i bilaga 1 punkt 5.

Innehållsvolymen i volymmärkta flaskor som har försetts med epsilonmärkning skall kontrolleras i enlighet med bilaga 1 punkt 6 och bilaga 2.

4 §

Övriga märkningar

Alla volymmärkta flaskor som har försetts med epsilon-märkning skall ha en märkning om nominell volym och påfyllningsmetod samt ett fastställt märke för tillverkaren i enlighet med bilaga 1 punkt 7.

I volymmärkta flaskor får dessutom finnas andra nödvändiga märkningar, om dessa inte förorsakar sammanblandning med de märkningar som krävs, och de får inte vara större än motsvarande märkningar med SI-enheter.

Innehållsmängden skall anges med de måttenheter som fastställs i måttenhetsförordningen (371/1992).

5 §

Övervakning och meddeland...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.