Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 296/2024 saakka.

Leipomotyölaki (pääosin kumottu) 9.6.1961/302

Tämä laki on kumottu lukuun ottamatta sen 5 §:ää TyöaikaL:lla 605/1996.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

5 § (5.11.1993/916) [HE 108/93]

Kello 22:n ja 6:n välisenä aikana tehdystä työstä on työntekijälle maksettava vähintään 100 prosentilla korotettu palkka.

Työnantajien ja työntekijöiden yhdistyksillä, joiden toimintapiiri käsittää koko maan, on oikeus sopia 1 momentissa tarkoitetusta korotetusta palkasta toisinkin.

Muutossäädösten voimaantulo ja soveltaminen:

1968 -- 3.5.1968/247:

Tämä laki leipomotyölain muuttamisesta tulee sen 5 §:ää lukuun ottamatta voimaan 6 päivänä toukokuuta 1968, kuitenkin niin, että sitä ennen vuoden 1970 alkua sovelletaan vain työsuhteissa, joissa sopimuksen perusteella pysyvästi noudatetaan 40 tunnin säännöllistä viikkotyöaikaa, ja että työsuhteissa, joissa työaikaa asteittain lyhennettäessä sovitaan noudatettavaksi 40 tunnin säännöllistä viikkotyöaikaa vain kalenterivuoden osan aikana, tätä lakia sovelletaan vastaavana aikana.

Jos tätä lakia sovelletaan vain osana kalenterivuotta, saadaan työaikalain (604/46) 11 §:n 2 momentissa tarkoitettua ylityötä sinä aikana teettää enintään soveltamisaikaa vastaava suhteellinen osa tällaiselle ylityölle koko kalenterivuotta varten säädetystä enimmäismäärästä. Muuta ylityötä saa tämän lain soveltamisaikana ja sovellettaessa leipomotyölakia sellaisena kuin se oli ennen tämän lain voimaantuloa, teettää saman kalenterivuoden aikana yhteensä enintään 200 tuntia ja työneuvoston luvalla, milloin erityiset syyt sitä vaativat, lisäksi 150 tuntia.

Tämän lain 5 §...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.