Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 241/2024 saakka.

Vankivaunuohjesääntö 8.12.1955/496

Oikeusministeriö on 31 päivänä maaliskuuta 1954 annetun vanginkuljetusasetuksen (165/54) 21 §:n nojalla päättänyt antaa vanginkuljetuksesta vankivaunussa seuraavan ohjesäännön:

Vankivaunuohjesääntö

Yleiset määräykset

1 §

Vankivaunussa toimii kuljetuksen aikana yksi tai useampi vartija. Milloin vartijoita on useampia, on virassa vanhin esimiehenä, jollei toisin ole määrätty. Oikeusministeriön vankeinhoito-osaston vahvistaman mallin mukaiseen, vankivaunussa päiväkirjana pidettävään luetteloon on merkittävä kuljetuksessa toimineiden vartijain nimet ja kuka heistä on ollut esimiehenä.

2 §

Vartijan tulee kuljetuksen aikana käyttää virkapukua ja olla varustautuneena ampuma-aseella.

3 §

Ketään älköön otettako vankina kuljetettavaksi ilman kuljetuksesta määräävän viranomaisen allekirjoittamaa vankipassia.

Tässä ohjesäännössä mainitulla tavalla voidaan poliisiviranomaisen vastuulla ottaa kuljetettavaksi, milloin tila sen sallii, myös poliisiviranomaisen pidättämä henkilö. Kuljetettavaa tulee tällöin seurata asianomaisen poliisiviranomaisen kirjallinen määräys ja matkalla tarvittava muona.

Poliisiviranomaisen, jonka pidättämää henkilöä ei säilytetä vankilassa eikä vankiasemalla, tulee, passittaessaan pidättämänsä henkilön vankivaunussa, määrätä, että pidätetty henkilö on sellaisella asemalla, missä vangit siirretään vankilaan tai vankiasemalle odottamaan vankivaunun vaihtoa, luovutettava poliisiviranomaisille tai vanginkuljettajalle edelleen määräpaikkaan kuljetettavaksi.

Vankivaunuun älköön vastaanotettako kuljetettavaa, joka on siinä määrin päihtyny...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.