Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Fångvagnsreglemente 8.12.1955/496

Justitieministeriet har i stöd av 21 § i förordningen den 31 mars 1954 om fångforsling (165/54) för fångforsling i fångvagn utfärdat följande reglemente:

Fångvagnsreglemente

Allmänna bestämmelser

1 §

Under forsling följa med fångvagn en eller flere vakter. Äro vakterna flere, tjänstgör den äldsta i tjänsten som förman, om icke annorlunda är bestämt. Namnen på de vakter som tjänstgjort under forslingen, ävensom vem av dem som varit förman, böra antecknas i en förteckning, som bör föras som dagbok i fångvagnen och uppgöras i enlighet med formulär, fastställt av justitieministeriets fångvårdsavdelning.

2 §

Vakt skall under forsling andvända uniform och vara utrustad med skjutvapen.

3 §

I och för forsling må ingen mottagas utan fångpass, som undertecknats av den myndighet, som förordnat om forslingen.

På i detta reglemente nämnt sätt må under polismyndighets ansvar, då utrymmet det tillåter, för forsling mottagas även av polismyndighet anhållen person. Med den, som skall forslas, bör i sådant fall följa skriftlig order av vederbörande polismyndighet och för resan erforderlig kost.

Polismyndighet som förpassar anhållen person, som icke förvaras i fängelse eller på fångstation, i fångvagn bör förordna, att vid station, där fångarna förflyttas till fängelse eller fångstation för att invänta ombyte av fångvagn, den anhållna personen bör överlämnas till polisimyndighet eller fångförare för att forslas vidare till bestämmelseorten.

I fångvagn ma icke för forsling mottagas person, som är till den grad berusad, att hans forsling kan medföra störningar. Ej heller må i fångvagn mottagas person, som icke har fyllt 15 år.

Forsling i fångvagn av annan privat egendom än den, som tillhör fånge och i ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.