Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Arbets- och näringsministeriets förordning om förenklad riskbedömning av standardiserade och förenklade planer för övervakning av utsläpp 19.1.2021/80

Denna förordning förblir i kraft. Se L 1270/2023 107 §.

I enlighet med arbets- och näringsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 a § 3 mom. i lagen om utsläppshandel (311/2011), sådant momentet lyder i lag 913/2020:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning och kommissionens genomförandeförordning (EU) 2018/2066 om övervakning och rapportering av växthusgasutsläpp i enlighet med Europaparlamentets och rådets direktiv 2003/87/EG och om ändring av kommissionens förordning (EU) nr 601/2012 (kommissionens övervakningsförordning) tillämpas på utförande av en i 8 a § 1 mom. i lagen om utsläppshandel (311/2011) avsedd förenklad riskbedömning av standardiserade och förenklade planer för övervakning av utsläpp.

2 §

Utförande av förenklad riskbedömning

Utsläppshandelsmyndigheten utför en förenklad riskbedömning i enlighet med vad som föreskrivs i artikel 13.2 i kommissionens övervakningsförordning för att bedöma om det förfarande som anges i 8 a § i lagen om utsläppshandel är lämpligt för den ansökande anläggningen. Utsläppshandelsmyndigheten får tillåta användning av standardiserade och förenklade planer för övervakning av utsläpp endast för de anläggningar i fråga om vilka förfarandet inte medför en ogrundad risk för feltolkningar i den årliga rapport enligt 7 § 2 punkten i lagen om utsläppshandel som ska utarbetas om utsläppen.

3 §

De omständigheter som ska granskas inom ramen för förenklad riskbedömning

Utsläppshandelsmyndigheten ska granska åtminstone följande omständigheter i fråga om anläggningens verksamhet och övervakningsmetoderna fö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.