Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om boendemiljö och mathållning ombord på fiskefartyg 12.12.2019/1257

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 11 § 5 mom., 14 § 2 mom. och 15 § 3 mom. i lagen om fartygspersonalens arbets- och boendemiljö samt mathållningen ombord på fartyg (395/2012):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på sjögående fiskefartyg som bedriver kommersiell verksamhet och på vilka det arbetar såväl fiskare i anställningsförhållande som andra fiskare eller endast fiskare i anställningsförhållande.

Förordningen tillämpas dock inte på fiskefartyg som normalt är till sjöss mindre än 24 timmar och där ingen bor ombord när fartyget ligger i hamn.

2 §

Bostadsutrymmen

På fartyg med en längd av mindre än 24 meter ska bostadsutrymmena ha tillräcklig takhöjd. På fartyg med en längd av 24 meter eller mer ska takhöjden i bostadsutrymmena vara minst 203 centimeter.

På fartyg med en längd av 24 meter eller mer får det inte finnas några direkta öppningar mellan bostadsutrymmena och arbetsutrymmena och till bostadsutrymmena får det inte heller ledas genomföringar för hydraulrör, gasrör, ångrör eller andra rör.

3 §

Placering av sovhytter

Det får inte finnas några direkta öppningar mellan sovhytter och lastrum för fisk eller maskinrum, med undantag för nödutgångar.

På fartyg med en längd av mindre än 24 meter ska direkta öppningar undvikas mellan sovhytter och kök, lagerutrymmen, torkrum eller gemensamma sanitetsutrymmen, med undantag för sådana sanitetsutrymmen som är gemensamma för två hytter.

På fartyg med en längd av 24 meter eller mer ska sovhytterna vara åtskilda från lastrum och från kök, lagerutrymmen, torkrum eller gemensamma sanitetsutrymmen, med undantag för nödutgångar och s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.