Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Försvarsutbildningsföreningens skytteutbildning 22.8.2019/969

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 20 a och 20 b § i lagen om frivilligt försvar (556/2007), sådana de lyder i lag 725/2019:

1 §

Skytteutbildningens innehåll

Försvarsutbildningsföreningens i 20 a § 1 mom. i lagen om frivilligt försvar (556/2007) avsedda skytteutbildning för främjande av den militära förmågan ordnas på i bilagan angivet sätt.

Genom beslut av en skjutledare som avses i 20 b § i lagen om frivilligt försvar får vid en skjutning under dennes ledning avvikelse göras från vad som i bilagan föreskrivs om minimiskjutavståndet och patronåtgången enligt utbildningsprogrammet. Förutsättningen för att en avvikelse ska kunna göras är att den kan genomföras utan att säkerheten under skjutningen äventyras. Det är dock inte tillåtet att avvika från minimiskjutavståndet och patronåtgången vid skjutningar som avses i punkterna 9, 18 och 24 i bilagan.

2 §

Skjutprovets temaområden

I ett i 20 a § 1 mom. i lagen om frivilligt försvar avsett skjutprov som mäter färdigheterna i säker vapenhantering och skjutskickligheten bedöms aspirantens förtrogenhet med följande temaområden:

1) säker vapenhantering,

2) säker skjutning,

3) skjutvapenlagstiftningen,

4) kunskaperna om det i bilagan föreskrivna utbildningsprogrammet,

5) vapnets funktionsprincip,

6) vapenvård,

7) vapenförvaring,

8) första hjälpen.

3 §

Skjutprovets innehåll och godkännande av provet

Det skjutprov som mäter färdigheterna i säker vapenhantering och skjutskickligheten består av den utbildning som ges av en skjutledare enligt 20 b § i lagen om frivilligt försvar och träning under dennes övervakning samt ett skriftligt ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.